Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Mette Frederiksen er klar til at forbyde burka

Det tyder på, at der kan findes flertal for et forbud, der rammer kvinder med burka og niqab i Danmark.

Mette Frederiksen (S) taler under Folketingets åbningsdebat i folketingssalen på Christiansborg, torsdag den 5. oktober 2017. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix 2017)
Mette Frederiksen (S) taler under Folketingets åbningsdebat i folketingssalen på Christiansborg, torsdag den 5. oktober 2017. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix 2017)

Burka og niqab er ikke den største og ikke den vigtigste udfordring, men den er stor.

Derfor er Socialdemokratiet klar til at forbyde burkaen. Hidtil har partiet ellers ventet på, at regeringen ville gå ud med en samlet udmelding.

»Vi er fra Socialdemokratiets side klar til at forbyde burkaen, hvis det er det, der skal til, for at vi sikrer et Danmark, hvor der ikke er burka.«

»Det er ikke så svært at stemme for et forbud, det svære er at finde en måde at gøre det på, som ikke bare bliver et symbolslag i luften,« siger Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen.

Venstre ventes at gøre sin holdning endeligt op fredag.

Ifølge flere medier tyder det på, at Venstres gruppeledelse vil støtte maskeringsforbuddet.

Emnet er højt på pressens dagsorden, fordi Venstres medlemmer er uenige, og fordi det er fundamental værdipolitik for det liberale parti.

De Konservative er for, mens Liberal Alliance er imod et maskeringsforbud, som Dansk Folkeparti har fremsat i Folketinget.

Debatten er kommet på dagsordenen på ny, da Dansk Folkeparti har fremsat et beslutningsforslag onsdag, der skal ramme kvinder, der går med burka eller niqab.

Det kaldes populært et burkaforbud.

En rapport fra 2009 anslår, at der er mellem 100 og 200 kvinder i Danmark, der bærer niqab eller den heldækkende klædedragt burka, hvor der er et net for øjnene.

Da vurderingen er, at man ikke kan forbyde specifikke beklædningsgenstande, foreslår Dansk Folkeparti et maskeringsforbud.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.