Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Mette F. vil ikke love at skrotte integrationsydelse

Socialdemokratiet ser løbende på, om integrationsydelsen skal fjernes af S-regering, siger Mette Frederiksen.

Arkivfoto: Socialdemokratiet ser løbende på, om integrationsydelsen skal fjernes af S-regering, siger Mette Frederiksen.
Arkivfoto: Socialdemokratiet ser løbende på, om integrationsydelsen skal fjernes af S-regering, siger Mette Frederiksen.

Socialdemokratiet vurderer løbende, om integrationsydelsen skal fjernes, hvis partiet får regeringsmagten. Svaret skal gives i »god afstand« af næste folketingsvalg.

Det siger Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, i Folketingets afslutningsdebat.

»Der er flere forhold til at tage hensyn til. Der er robustheden i dansk økonomi. Jeg har forståelse for, at man ikke bare kan få adgang til ydelser fra dag 1,« siger Mette Frederiksen.

Hun påpeger, at danskere, som reglerne er nu, skal leve 40 år i landet for at få fuld folkepension. Ellers får de tildelt en brøkpension, alt efter hvor længe de har levet i Danmark.

Man modtager integrationsydelse frem for den højere kontanthjælp, hvis man har opholdt sig i Danmark i mindre end syv af de seneste otte år.

Når Socialdemokratiet vurderer integrationsydelsen, skal partiet også se på børns forhold, siger Mette Frederiksen.

»Men der er også et hensyn til børn. Børn skal ikke bøde for deres forældres livssituation,« mener Socialdemokratiets formand.

Hendes holdning efterspørges af de politiske ordførere Jakob Ellemann-Jensen (V) og Christina Egelund (LA).

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.