Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Mette F. til Thulesen: Hvorfor ikke gå i regering nu?

Det klæder ethvert parti at påtage sig regeringsansvar, siger S-formanden om DF's nye regeringsambitioner.

Partiformand for Socialdemokratiet Mette Frederiksen holder tale på Folkemødet 2016
Partiformand for Socialdemokratiet Mette Frederiksen holder tale på Folkemødet 2016

Hvorfor egentlig vente, hvis Dansk Folkeparti allerede nu ved, at partiet stiler efter ministerposter?

Socialdemokraternes formand, Mette Frederiksen, opfordrer DF-formand Kristian Thulesen Dahl til at forfølge regeringsambitionerne med det samme.

- De kan træde ind i regeringen nu og tage et ansvar for den situation, Danmark er i. Hvis de vil påtage sig det ansvar - som det vil klæde ethvert parti at påtage sig - hvorfor så ikke gøre det nu.

- Ikke mindst fordi det efterår, der står foran os, er hele 2025-spørgsmålet, siger Mette Frederiksen med henvisning til regeringens længe ventede 2025-plan og dertilhørende reformer, der skal udstikke retningen for Danmarks udvikling de næste ti år.

- Til efteråret skal DF vælge, om de prioriterer velfærdssamfundet, eller om de vil holde hånden under Lars Løkke Rasmussen. Jeg synes, de skal melde sig under fanerne nu, siger Mette Frederiksen.

Kristian Thulesen Dahl understreger, at DF i et regeringssamarbejde først vil blive aktuelt efter næste valg - og hvis partiet vel at mærke bibeholder en vælgeropbakning på cirka 20 procent.

Adspurgt om Mette Frederiksen - der som oppositionsleder bejler til statsministerposten - ser nogle muligheder i DF-meldingen, lyder svaret:

- Alle spekulationer om kommende regeringsdannelser tager vi, når den tid måtte komme. Min opfordring er: Hvis de vil påtage sig ansvaret, så er det nye toner, og så kan de lige så godt gøre det nu, så vælgerne ved, hvad de får.

Hvad angår samarbejde mellem DF og S lader Mette Frederiksen forstå, at hun samarbejder om indhold, ikke ud fra politisk farve.

- Jeg har det på samme måde med Dansk Folkeparti som med de øvrige politiske partier. Der hvor vi kan finde hinanden i noget, der gavner vores samfund, der samarbejder jeg med dem som alle andre.

Det er flere gange blevet påpeget, at DF og Socialdemokraterne har mere til fælles end DF og Venstre.

- Hvis det er sådan, man har det i Dansk Folkeparti, så synes jeg, at man skal spørge Kristian Thulesen Dahl, hvorfor han er mere optaget af at pege på Lars Løkke Rasmussen end på mig, lyder kommentaren fra Mette Frederiksen.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.