Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Mette F. skyder S-borgmesters ønske om kvoteflygtninge ned

Frederiksbergs socialdemokratiske viceborgmester går imod partilinjen og vil have kvoteflygtninge.

Socialdemokraternes formand Mette Frederiksen, da der tirsdag var spørgetime med statsministeren i folketingssalen, Christiansborg. Scanpix/Jens Astrup
Socialdemokraternes formand Mette Frederiksen, da der tirsdag var spørgetime med statsministeren i folketingssalen, Christiansborg. Scanpix/Jens Astrup

København. Socialdemokratiet på Frederiksberg gik mandag imod partilinjen og ønskede at få kvoteflygtninge til kommunen igen.

Men Socialdemokratiets holdning til at suspendere modtagelsen af kvoteflygtninge er uændret, siger formand Mette Frederiksen.

- Forudsætningen for, at vi kan sikre en ordentlig integration i Danmark, det er, at vi har styr på antallet.

- Jeg tror, at det er vigtigt, at man har et syn på integrationsopgaven, der gælder hele landet inklusive den københavnske Vestegn og de almene boligområder, hvor udfordringerne er størst, siger hun.

Mette Frederiksen understreger, at de største integrationsproblemer ikke findes på Frederiksberg.

Regeringen har med støtte fra Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti suspenderet kvoteflygtninge på ubestemt tid.

Kommunens 2. viceborgmester, Michael Vindfeldt (S), kaldte mandag til "ordentlighed og overskud".

Socialdemokratiet på Frederiksberg i København ville derfor opfordre kommunen til at skrive et brev til udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) for at få lov til at modtage kvoteflygtninge på ny.

Men ministeren afviste ønsket.

S-formand Mette Frederiksen er af flere partifæller i baglandet blevet kritiseret for at bakke op om regeringens beslutning.

Blandt de mest fremtrædende kritikere er de to tidligere partiformænd Mogens Lykketoft og Helle Thorning-Schmidt. De har begge udtalt, at de er kede af beslutningen.

Danmark har siden 1989 haft en aftale med FN-systemet om, at vi hvert år modtager 500 flygtninge direkte fra asyllejre i verdens brændpunkter.

Men fremover skal antallet af kvoteflygtninge, som Danmark tager imod, fastsættes under hensyn til, hvor mange asylansøgere der i øvrigt kommer hertil.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.