Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Mette F føler sig sikker på støtte fra venstrefløjen

Mette Frederiksen (S) siger i grundlovstale, at venstrefløjspartierne nødvendigvis må samarbejde efter valget.

Mette Frederiksen arbejder på, at Socialdemokratiet skal danne regering uden andre partier efter det valg, der senest afholdes til næste sommer. Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Mette Frederiksen arbejder på, at Socialdemokratiet skal danne regering uden andre partier efter det valg, der senest afholdes til næste sommer. Claus Fisker/Ritzau Scanpix

København. Selv om Mette Frederiksen (S) vil gå alenegang, når der skal dannes regering efter det kommende valg, så regner hun alligevel med støtte fra den øvrige venstrefløj.

Det siger den socialdemokratiske partiformand i sin grundlovstale på øen Aarø i Lillebælt ud for Haderslev.

Her uddyber hun synspunkterne i sin kronik i tirsdagens udgave af Jyllands-Posten.

I kronikken præsenterer hun en plan om at gå til valg på at danne en socialdemokratisk etpartiregering.

Og på trods af at de øvrige venstrefløjspartier ikke bliver inviteret i regering, forventer Frederiksen altså at få deres opbakning.

- De Radikale vil gerne satse mere på uddannelse. SF har sat problemer med stress og sårbarhed på den politiske dagsorden.

- Alternativet presser på for en hurtigere grøn omstilling. Og Enhedslisten vil gerne bruge deres mandater til at bekæmpe ulighed.

- Derfor er jeg overbevist om, at De Radikale, SF, Alternativet og Enhedslisten sammen med os gerne vil være med til at sætte en ny retning for Danmark, siger Frederiksen i talen.

I sin tale understreger hun også, at alle partier i Folketinget er velkomne til at byde ind og få indflydelse.

Det gælder særligt udlændingepolitikken, hvor Socialdemokratiet vil fortsatte den stramme udlændingepolitik, der føres nu.

Men også på andre områder tror hun på et bredt samarbejde til begge sider af Folketingssalen.

- Der er ikke ét parti, vi kan gøre det hele sammen med. Men der er mange partier, vi kan gøre meget sammen med.

- Man kan kun lede et land, hvis man kan samle et land, slutter hun sin tale.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.