Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Metroselskab har fået flest bøder for at bryde loven

Antal af metroselskabs bøder er højere end blandt andre selskaber, som har ligeså mange eller flere ansatte.

København. Copenhagen Metro Team, som opfører Københavns metro, er den virksomhed i hele landet, som har fået flest bøder for at bryde arbejdsmiljøloven de seneste to år.

Det afslører opgørelser fra politiet og Arbejdstilsynet, som DR Nyheder har fået aktindsigt i.

Selskabet, der ejes af italienske Salini Impregilo, har modtaget i alt 33 bøder i 2015 og 2016.

Samtidig har der siden begyndelsen på byggeriet været flere end 400 ulykker. Det er langt over det mål, som Metroselskabet, det offentlige selskab der styrer byggeriet, har sat.

Ifølge professor Peter Hasle fra Aalborg Universitet, som via en ekspertgruppe følger metrobyggeriet tæt, er det bemærkelsesværdige tal.

Antallet af bøder er nemlig markant højere end blandt andre store entreprenører, som har ligeså mange eller flere ansatte, påpeger han over for DR Nyheder.

Underdirektøren i Copenhagen Metro Team erkender, at selskabet har problemer.

- Jeg ved ikke, om vi har større problemer end andre. Men de problemer vi har, tager vi meget alvorligt, og dem arbejder vi med, siger Sigurd Nissen-Petersen til DR Nyheder.

Han påpeger, at selskabet har mange ansatte på mange byggepladser.

- Vi har haft en del udfordringer, og vi har stadig udfordringer, og vi kommer også til at have udfordringer i fremtiden.

- Men det går den rigtige vej med arbejdsmiljøet. Og det arbejde, vi har lavet især de seneste år, begynder at bære frugt, siger underdirektøren til DR Nyheder.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.