Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Messerschmidts nye EU-gruppe lokket med DF-statsminister

Inden afstemningen om Dansk Folkepartis plads i EU-gruppen ECR blev et notat sendt ud med en beskrivelse af Kristian Thulesen Dahl som kommende statsminister i Danmark.

Kristian Thulesen Dahl "anskues" som en fremtidig statsminister i Danmark ifølge notat, der er blevet sendt rundt til den EU-gruppe, som Dansk Folkeparti er blevet en del af.
Kristian Thulesen Dahl "anskues" som en fremtidig statsminister i Danmark ifølge notat, der er blevet sendt rundt til den EU-gruppe, som Dansk Folkeparti er blevet en del af.

Kristian Thulesen Dahl (DF) vil ikke være Danmarks næste statsminister. Sådan lyder det herhjemme. Men et notat til alle medlemmer af Dansk Folkepartis nye EU-gruppe tegner et andet billede. Det skriver Altinget.dk.

I notatet, der blev sendt rundt forud for afstemningen i ECR-gruppen om Dansk Folkepartis optagelse sidste onsdag, lyder det, at »eftersom det er sandsynligt, at Dansk Folkeparti bliver det stærkeste parti i den næste regeringskoalition, anskues Kristian Thulesen Dahl bredt som fremtidig statsminister«.

Ifølge Altinget fortsætter notatet med at beskrive Dansk Folkepartis parlamentariske position i Folketinget.

»Gennem de sidste tre mandatperioder i det danske parlament har DF haft en nøgleposition, hvor partiet har givet sin parlamentariske støtte til den konservative-liberale koalitionsregering i bytte for nogle af deres mærkesager, først og fremmest på indvandringspolitikken,« står der.

ECR-gruppen afviste i 2009 at optage Dansk Folkeparti og partiets spidskandidat, Morten Messerschmidt (DF). Ifølge Simon Usherwood, der er seniorlektor ved Surrey Universitetet, har partiet siden arbejdet for at blive anset som mere mainstream. Det siger han til Altinget.dk.

Morten Messerschmidt afviser at kende noget til notatet og dets indhold.

»Det er så mange rygter om os både i Danmark og endnu mere i udlandet i forhold til alle mulige spørgsmål, og det er ikke noget, jeg har en holdning til. Det kan jeg hverken afvise eller bekræfte. Jeg kan konstatere, at Kristian ikke har meldt sig som statsministerkandidat, så det er ikke noget, der ligger lige for, men jeg ved ikke, hvordan sådan nogle rygter opstår,« siger han til Altinget.dk.

Adspurgt af Berlingske Nyhedsbureau nægter EU-politikeren at udtale sig, men gentager dog, at han ikke kender til skrivelsen.

ECR-gruppens talsmand, James Holtum, afviser også over for Altinget.dk at kommentere på, hvem der har beskrevet Dansk Folkeparti i notatet.

Se TV-interview med Thulesen Dahl: Derfor går jeg ikke efter statsministerposten:

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.