Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Messerschmidt tordner mod Vestagers Tyrkiet-invitation

Dansk Folkepartis EU-parlamentariker kalder det »typisk radikal naivitet«, når Margrethe Vestager udtrykker ønske om at få Tyrkiet med i EU.

Morten Messerschmidt kalder Vestagers udmelding for »typisk radikal sværmeri, hvor man har begge ben solidt plantet i den blå himmel i stedet for den sorte muld«. - Arkivfoto
Morten Messerschmidt kalder Vestagers udmelding for »typisk radikal sværmeri, hvor man har begge ben solidt plantet i den blå himmel i stedet for den sorte muld«. - Arkivfoto

Det er fuldstændigt ude af trit med virkeligheden, når økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) på Radikales landsmøde i Nyborg lufter ambitioner om at få Tyrkiet med i EU, så snart landet opfylder de formelle krav.

Sådan lyder det fra EU-parlamentariker Morten Messerschmidt (DF), som på Dansk Folkepartis årsmøde i Herning advarer mod den slags udmeldinger.

- Det er et land, der bliver mere og mere islamiseret, og det er et helt forkert signal at sende at sige, at det land skulle være på vej i retning af EU. Hvis man skulle gøre noget fornuftigt, både for EU og Danmark og sådan set også for de demokratiske kræfter i Tyrkiet, så skulle man sende et signal om, at de er på helt forkert kurs. Derfor er det så utidigt, det Margrethe Vestager har gang i, siger Morten Messerschmidt.

Han mener, at Tyrkiet i øjeblikket er i færd med at bevæge sig meget hurtigt væk fra EU og de grundlæggende principper, som EU baserer sig på. Desuden er de demokratiske og sekulære kræfter i Tyrkiet under hårdt pres, lyder det fra Messerschmidt.

Margrethe Vestager understreger, at Tyrkiet skal opfylde alle de krav, som alle EUs ansøgerlande i øvrigt skal opfylde. Men den radikale leder mener ikke, at Tyrkiet skal springe igennem hverken flere eller færre ringe end andre ansøgerlande.

Morten Messerschmidt kalder Vestagers udmelding for »typisk radikal sværmeri, hvor man har begge ben solidt plantet i den blå himmel i stedet for den sorte muld«.

- Det er jo slet ikke det, vi taler om. Vi taler om, hvor Tyrkiet bevæger sig hen i øjeblikket. Der må vi konstatere, at når det kommer til mindretalsbeskyttelse, kvinders rettigheder, alle de demokratiske principper, uafhængige domstole og så videre, så gennemfører Tyrkiet i øjeblikket nogle reformer, der trækker landet i den forkerte retning, siger Morten Messerschmidt.

- Der er det virkelig farligt, hvis man som højtstående minister, der lige har haft EU-formandskabet, lukker øjnene for, at Tyrkiet faktisk bevæger sig i den forkerte retning og erklærer, at landet skal være med i EU, siger han.

Hvad mener du? Skal Tyrkiet optages i EU, hvis landet opfylder de krav, som alle andre EUs ansøgerlande i øvrigt skal opfylde?

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.