Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Messerschmidt skal undervise vordende jurister

EU-parlamentariker Morten Messerschmidt gør comeback som underviser på Københavns Universitet. Han overtager et hold jurastuderende fra afdøde Hjalte Rasmussen.

Et hold jurastuderende får en prominent underviser, når de til september vender tilbage til studierne på Københavns Universitet. Dansk Folkepartis medlem af Europa-Parlamentet, Morten Messerschmidt, har indvilliget i at efterfølge professor Hjalte Rasmussen, der døde 9. august.

Messerschmidt overtager derfor et hold studerende fra jurastudiet, som han skal undervise i forvaltningsret.

- Jeg er beæret, for det er selvfølgelig en akademisk anerkendelse at blive kontaktet af universitet, selv om det er på en trist baggrund, siger DF-politikeren, som selv er uddannet cand.jur. fra Københavns Universitet.

Her knyttede han et nært bånd til Hjalte Rasmussen, der var hans underviser i EU-ret.

- Efterfølgende blev vi meget nære sparringspartnere i forbindelse med mit politiske arbejde, hvor jeg har arbejdet med EU-Domstolen. Jeg bilder mig selvfølgelig ikke ind, at jeg kan føre hans arv videre, men jeg er glad for, at jeg får lov til at gå i hans fodspor.

Morten Messerschmidt har tidligere undervist på Københavns Universitet, men stoppede for at hellige sig andre projekter, blandt andet sit politiske arbejde i Europa-Parlamentet.

- Det er selvfølgelig en logistisk udfordring at finde tid til at undervise på universitetet, men vi har fået det til at gå op. Jeg er i Danmark mandag og fredag, hvor undervisningen skal finde sted, fortæller han.

EU-parlamentarikeren forventer selv at få meget ud af undervisningen.

- Det er utroligt stimulerende og udfordrende at undervise. Det er utroligt værdifuldt at komme ud af den politiske verden og bruge den juridiske metode. Samtidig bliver jeg opdateret på praksis. Det kan være svært, når man sidder på Christiansborg og i Europa-Parlamentet, siger han.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.