Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Messerschmidt: S-forslag om Syrien-krigere er ren kapitulation

Dansk Folkepartis Morten Messerschmidt kalder socialdemokraten Christel Schaldemoses forslag om i højere grad at lade EU lovgive om militante islamister for »uigennemtænkt«.

Det er mere en kapitulation end noget andet, når Socialdemokraternes medlem af Europa-Parlamentet Christel Schaldemose (S) foreslår at lade EU gå forrest i bestræbelserne på at sætte en stopper for de militante islamister, der tager til Syrien for at kæmpe. Sådan lyder kritikken fra Dansk Folkepartis medlem af Europa-Parlamentet, Morten Messerschmidt (DF).

Til DR Nyheder siger Schaldemose, at det i højere grad bør være EU, der skal lovgive og finde politiske løsninger på problemet med de militante islamister. Men det er der ingen grund til, mener Morten Messerschmidt:

»Det er bemærkelsesværdigt, at man tror, at man alene ved at flytte beføjelsen fra Danmark til EU får bedre resultater - oven i købet uden at komme med konkrete forslag til, hvad det er for nogle nye regler, der skal indføres. Det synes jeg vidner om, at det her er en automatreaktion og ikke noget, der er særlig gennemtænkt,« siger Morten Messerschmidt.

Christel Schaldemose mener, at det vil sende et stærkere signal, hvis det er et enigt EU, der står bag. Men Morten Messerschmidt er uenig:

»Jeg ved ikke, hvad det er for en planet, som Socialdemokraterne lever på. EUs fælles udenrigspolitik har mere eller mindre slået fejl. Det er ikke lykkedes at sætte sig igennem i verden, på trods af at man har forsøgt at bygge denne her store udenrigstjeneste op. Så hvordan det skulle kunne gøre nogen stor forskel, at man laver terrorbekæmpelse i EU i stedet for i de enkelte medlemslande, har jeg svært ved at se,« siger Messerschmidt, der i stedet foreslår, at man genetablerer den interne grænsekontrol, forstærker den eksterne grænsekontrol, fratager terroristerne deres statsborgerskab og lukker de moskeer, der opfordrer til terror.

Det er anslået, at i omegnen af 110 personer er rejst til Syrien fra Danmark - heraf menes 50 at være vendt hjem igen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.