Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Messerschmidt melder sig klar til afhøring

I et brev meddeler Morten Messerschmidt, at han står til rådighed for efterforskningen i sag om støttekroner.

Efter langt tids fravær er EU-parlamentarikeren Morten Messerschmidt (DF) nu klar til at lade sig afhøre i sagen om påstået svindel med støttekroner.

I et brev til EU's antisvindelenhed, Olaf, meddeler han den italienske anklager Giovanni Kessler, at han står til rådighed for efterforskning. Det skriver Jyllands-Posten.

Olaf undersøger Dansk Folkepartis påståede misbrug af EU-støttekroner til Meld og Feld.

I sit brev til Olaf, som Jyllands-Posten er i besiddelse af, meddeler Messerschmidt, at han gerne ser sagen afsluttet så hurtigt som muligt.

- Det er yderst vigtigt for mig at få afsluttet denne undersøgelse så hurtigt, som det ifølge din vurdering er ansvarligt. Jeg håber derfor at høre fra dig eller dit hold så hurtigt som muligt, skriver han i brevet.

Lørdag vendte Morten Messerschmidt tilbage til dansk politik efter en sygeorlov, der havde varet siden oktober.

Sygemeldingen kom på bagkant af flere måneder med afsløringer i pressen om misbrug af midler.

Beskyldningerne drejede sig om den politiske fond Feld, der var tilknyttet den politiske alliance af EU-skeptiske partier Meld.

Ifølge anklagerne skulle Morten Messerschmidt og Dansk Folkeparti have misbrugt EU- støttemidler fra den politiske fond.

I efteråret 2016 besluttede Dansk Folkeparti sig for at betale alle midler fra partialliancen og fonden Feld tilbage. Der er tale om i alt 2,6 millioner kroner.

Sagen undersøges i øjeblikket af Olaf, der over for Ritzau ikke har villet kommentere, hvornår man agter at indkalde Morten Messerschmidt til en samtale.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.