Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Messerschmidt har overhalet Schlüter

Dansk Folkepartis stemmesluger Morten Messerschmidt skriver sig ind i historien og slår Poul Schlüter, Bertel Haarder og Lone Dybkjær i personlige stemmer.

Den konservative tidligere statsminister Poul Schlüter må se sig slået i disciplinen personlige stemmer ved søndagens valg til Europaparlamentet. Dansk Folkepartis Morten Messerschmidt er valget store sejrherre, og han har allerede, inden stemmerne er talt endeligt op, passeret Schlüter.

- Det, synes jeg, er ret overvældende. Det er helt vildt at kunne få et så stort personligt valgresultat. Det havde jeg ikke turdet drømme om, siger Morten Messerschmidt til Ritzau.

Knap 263.000 personlige stemmer er Messerschmidt noteret for allerede inden, de store valgkredse i og omkring hovedstaden er talt op. Til sammenligning fik Poul Schlüter 247.956 personlige stemmer i 1994, hvilket gør ham til den danske politiker, der har opnået næstflest personlige stemmer nogensinde ved et EP-valg. Messerschmidt ser resultatet som belønning for en konsekvent valgkampagne.

- Vi har ikke vaklet, men fremlagt og gennemført et program, siger politikeren, der også tror, at hans store konkrete viden om EU's krinkelkroge kan spille ind.

Politiske topnavne som Bertel Haarder (V) og Lone Dybkjær (R) har Messerschmidt også passeret. Den historiske topscorer ved EP-valg, tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen (S), er han dog ikke i nærheden af. Nyrup fik 407.966 personlige stemmer ved EP-valget i 2004.

Allerede nu står det klart, at Morten Messerschmidt formentlig bliver den kandidat, der får flest personlige stemmer ved søndagens valg. Også Socialdemokraternes Dan Jørgensen ser ud til at få et flot valg med foreløbig knap 211.000 personlige stemmer på andenpladsen.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.