Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Messerschmidt efter dom: Udemokratisk og vanvittigt

Regeringen må tage til Bruxelles og rejse sagen, siger Morten Messerschmidt efter dansk nederlag i EU-dom.

Det er »ganske forrykt«, at EU gang på gang kan underkende den danske udlændingepolitik, selv om Danmark har et retsforbehold.

Og det er »grundlæggende udemokratisk«, at ingen EU-lande kan stramme reglerne for tyrkiske familiesammenføringer uden at komme i konflikt med EU-retten.

Det siger Dansk Folkepartis EU-parlamentsmedlem Morten Messerschmidt, efter at EU-Domstolen tirsdag har underkendt en stramning af den danske udlændingelov fra 2004.

EU-Domstolen mener således, at den danske udlændingelov ulovligt begrænser den ret, som tyrkiske arbejdstagere i Danmark har til at få familiesammenføring med deres børn.

»Det er ganske forrykt, at EU gang på gang kan underkende dansk udlændingepolitik, selv om vi har et retsforbehold,« siger Morten Messerschmidt.

»Men det er også grundlæggende udemokratisk, at et parlament ikke kan ændre på regler, der én gang er vedtaget,« siger han.

EU's associeringsaftale med Tyrkiet er skruet sådan sammen, at EU-landene ikke må indføre nye begrænsninger for vilkårene for adgang til beskæftigelse for tyrkiske arbejdstagere og deres familiemedlemmer, der har opnået opholds- og arbejdstilladelse.

»Det er både forrykt og fundamentalt udemokratisk,« siger Morten Messerschmidt.

»Hvis der kommer en regering, der ønsker at slække på kravene, så kan en ny regering året efter ikke stramme dem igen. De mest slappe regler, som et land måtte gennemføre, kan aldrig strammes igen for Tyrkiets vedkommende,« siger Morten Messerschmidt.

Han vil derfor have regeringen til at tage sagen op på det næste EU-rådsmøde med det mål at få associeringsaftalen, som han kalder "vanvittig", lavet om.

»Regeringen må tage til Bruxelles og rejse det her. I en tid, hvor der er så meget ustabilitet omkring migration, kan man ikke have, at medlemslandene - og herunder Danmark - er forhindret i at stramme reglerne for familiesammenføring,« siger Messerschmidt.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.