Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Mercado vil hjælpe kommuner med at tage oplyst valg om Tvind

Kommuner skal kunne tage oplyst valg om tilbud, siger Mai Mercado efter afsløring om, at de betaler til Tvind.

Kommuner skal kunne tage oplyst valg om tilbud, siger Mai Mercado efter afsløring om, at de betaler til Tvind.
Kommuner skal kunne tage oplyst valg om tilbud, siger Mai Mercado efter afsløring om, at de betaler til Tvind.

Det er uholdbart, at kommunerne ikke har mulighed for at kende tilstrækkeligt til sociale tilbuds selskabsforhold, når kommunerne køber sociale tilbud til eksempelvis udsatte børn og unge.

Det mener børne- og socialminister Mai Mercado (K). Hun blander sig nu i sag om Tvind, der ifølge flere medier har modtaget mindst 190 millioner kroner fra kommunerne i 2016.

»Jeg vil derfor tage initiativ til - sammen med relevante interessenter - at se nærmere på, om vi kan hjælpe kommunerne med at træffe et mere oplyst valg ved at offentliggøre nogle flere relevante oplysninger på Tilbudsportalen om de sociale tilbud.«

»For eksempel om ejerforhold,« lyder det i en skriftlig kommentar fra ministeren.

Tilbudsportalen er den offentlige portal, hvor kommunerne kan se godkendte sociale tilbud.

Sagen om Tvind kom frem i sidste uge, da DR og kommunen.dk kunne afsløre, at i alt 67 kommuner sender børn, unge og udsatte voksne til Tvinds bo- og opholdssteder.

Det er selv om, at fem ledende folk fra Tvind har været efterlyst via Interpol i fire år, og Tvind mistænkes for skattesvig og svindel i flere lande.

Michael Ziegler (K), der er borgmester i Høje-Taastrup Kommune og formand for KL's løn- og personaleudvalg, mener slet ikke, at kommunerne skal kunne bruge tilbud, der relaterer sig til Tvind.

»Jeg beder om, at man undersøger, om det ikke er muligt helt at udelukke Tvind-relaterede institutioner fra Tilbudsportalen.«

»Hvis ikke, det er muligt, så i hvert fald give kommunerne en mulighed for at fravælge Tvind-institutionerne - alene med den begrundelse, at vi ikke bryder os om deres værdigrundlag.«

Det fremgår ikke af ministerens svar, om hun også helt vil udelukke, at kommunerne må bruge Tvind. Det har sent tirsdag ikke været muligt at stille opfølgende spørgsmål.

Selv om det ikke står klart i ministerens svar, om hun vil lade kommunerne fravælge Tvind, er den konservative borgmester fortrøstningsfuld.

»Jeg ved, at Mai Mercado holdningsmæssigt er fuldstændig på linje med mig i forhold til Tvind. Derfor er jeg sikker på, at hun vil gå så langt, som det er muligt at gå.«

»Det vil selvfølgelig være godt, hvis vi får et bedre oplysningsgrundlag, så vi rent faktisk har en mulighed for at gennemskue, om en institution er relateret til Tvind.«

»Hvis ikke vi kan komme længere lovgivningsmæssigt, så er det jo sådan, det er,« siger Michael Ziegler.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.