Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Megabyers netværk åbner klimakontor i København

København får fast kontor for megabyers netværk, der sætter ekstra fart på den grønne omstilling.

København. Borgmestre verden over har rottet sig sammen for at slå et slag for klimaet. De er gået sammen i C40 Cities, som er et klimanetværk for megabyer.

Mandag åbner netværket et fast kontor i København, der skal arbejde for et tættere samarbejde mellem byer og den private sektor og fremme den grønne omstilling.

Netværket repræsenterer over 80 af verdens største byer og over 600 millioner mennesker.

Selv om København ikke er blandt verdens største byer, har Danmarks hovedstad alligevel en central rolle i C40-samarbejdet på grund den grønne førertrøje.

Derfor er placeringen i København ideel, mener Simon Kjær Hansen, der er chef for den danske afdeling og regionschef.

- København har i samarbejde med danske virksomheder og universiteter skabt en lang række af de grønne løsninger inden for byplanlægning, energi, cykler og meget andet, som byer over hele verden ønsker at lære af.

- Det vækker opsigt globalt, at København har verdens nok mest ambitiøse klimaplan og er godt på vej til at nedbringe CO2-udledninger til nul i 2025, siger han i en pressemeddelelse.

På egen hånd kan borgmestrene nå næsten halvdelen af vejen til målsætningen i Paris-aftalen om at holde de globale temperaturstigninger under 1,5 grader.

40 procent af reduktionen af drivhusgasser kan nås uden hjælp fra de nationale regeringer, viser en ny analyse fra C40.

- Det er en blåstempling af Københavns grønne førerrolle, at C40 som verdens førende klimanetværk for megabyer vælger at åbne kontor i byen.

- Det vil få endnu flere borgmestre ude i verden til at kigge mod Københavns løsninger, når de skal udvikle deres byer, og det bliver et stort udstillingsvindue, siger Frank Jensen (S), Københavns overborgmester.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.