Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Medie: Støjberg giver dumpede udlændinge en ny chance

Udlændinge- og integrationsministeren vil give et nyt forsøg til dem, der dumpede indfødsretsprøven.

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) vil lade udlændinge få en ny mulighed, hvis de dumpede den seneste indfødsretsprøve. Scanpix/Bax Lindhardt
Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) vil lade udlændinge få en ny mulighed, hvis de dumpede den seneste indfødsretsprøve. Scanpix/Bax Lindhardt

København. Der er håb for de mange, der dumpede tirsdagens indfødsretsprøve. Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) vil nemlig give dem en chance til.

Det erfarer TV2.

En foreløbig optælling, som Politiken har lavet, viser, at cirka to ud af tre udlændinge dumpede den omdiskuterede indfødsretsprøve. Der er dog endnu ingen officielle tal for, hvor mange der henholdsvis dumpede og bestod prøven.

Alligevel lover Inger Støjberg allerede nu et nyt forsøg til dem, der ikke har klaret den.

Prøven har skabt stor debat, fordi flere spørgsmål ifølge kritikerne er for svære eller kræver for detaljeret paratviden.

Blandt andet spørgsmålene om, hvornår komponisten Carl Nielsen blev født, og hvornår den første Olsen Bande-film havde premiere, har skabt røre.

Udlændinge- og integrationsministeren mener ikke, at spørgsmålene er problemet. Det er svarmulighedernes sværhedsgrad, der er for høj. Hun fastholder derfor, at der også i næste prøve skal være spørgsmål om dansk historie og kultur, skriver TV2.

Socialdemokraterne mener, at den nye prøve skal være gratis. Men udlændinge- og integrationsministeren holder ifølge TV2 fast i, at prøvedeltagerne skal betale normalprisen. Normalprisen for at deltage i indfødsretsprøven er 738 kroner.

Den foreløbigt høje dumpeprocent har tidligere fået Socialdemokraterne og Venstres indfødsretsordfører, Jan E. Jørgensen, til at sige, at prøven skal lempes fremover.

Til gengæld påpeger Dansk Folkeparti, at man kan bestå, hvis man forbereder sig grundigt. Der er netop baggrundsmateriale, som kan læses forud for indfødsretsprøven.

Udlændinge skal bestå indfødsretsprøven for at få dansk statsborgerskab.

Normalt afholdes prøverne i juni og december. Den ekstra indfødsretsprøve, der er en konsekvens af den høje dumpeprocent, bliver afholdt i august eller september.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.