Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Medie: Regeringen vil tvinge ledige til at søge i hele landet

Mobiliteten blandt de arbejdsløse skal op, mener beskæftigelsesministeren. Fagforeningsformand undrer sig

Beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen (V) vil øge mobiliteten blandt arbejdssøgende, skriver Ugebrevet A4. Scanpix/Liselotte Sabroe
Beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen (V) vil øge mobiliteten blandt arbejdssøgende, skriver Ugebrevet A4. Scanpix/Liselotte Sabroe

København. Arbejdsløse skal fremover være villige til at tage job i hele Danmark for at bevare retten til dagpenge eller kontanthjælp, hvis det står til regeringen.

Det skriver Ugebrevet A4, der citerer flere kilder tæt på trepartsforhandlingerne.

I dag er reglen, at arbejdsløse skal være villige til at tage job, som indebærer daglig transport op til tre timer med bus, tog eller anden offentlig transport.

- Med forslaget vil regeringen fjerne en hver form for rimelighed i forhold til begrebet om, at ledige skal stå til rådighed, siger Dennis Kristensen, der er formand for fagforeningen FOA, til Ugebrevet A4.

- Man skal eksempelvis som ledig på Lolland tage et job i Skagen. Det uanset, at det kan betyde, at ægtefællen siger sit job op og flytter med til Skagen for så et halvt år efter begge to at stå og være arbejdsløse i Skagen.

Ugebrevet A4 er også kommet i besiddelse af en intern analyse fra forhandlingerne.

Den viser, at 26,4 procent af jobansøgningerne fra de ledige i dag går til arbejdspladser, hvor den arbejdsløse skal regne med dagligt at bruge mere end tre timer på transport til og fra job.

Udspillet vækker undren hos direktøren for a-kassernes brancheorganisation AK-Samvirke, Verner Sand Kirk.

- Effekten af strammere regler vil højst sandsynlig være meget minimal, siger han til Ugebrevet A4.

Ifølge beskæftigelsesministeren er der dog et problem.

- Vi kan se, at der er steder i landet og brancher, hvor virksomhederne har svært ved at finde ansatte, siger beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen (V) i et skriftlig svar til Ugebrevet A4.

- Det vil vi gøre noget ved, så flaskehalse ikke risikerer at bremse væksten.

- Derfor har vi netop fokus på tilstrækkelig og kvalificeret arbejdskraft, herunder mobilitet og rådighed, i de trepartsforhandlinger, som er i gang lige nu.

Dansk Arbejdsgiverforening ønsker ifølge Ugebrevet A4 ikke at udtale sig om sagen.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.