Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Medie: Regeringen vil skære en tredjedel af Radio24syv

Radio24syv skal spare en tredjedel, mens 40 procent af TV2 skal sælges. Det erfarer TV2 om medieudspil.

Kulturminister Mette Bock præsenterer torsdag klokken 13 regeringens medieudspil i Kulturministeriet. TV2 erfarer, at det vil indeholde besparelser af Radio24syv. Scanpix/Mads Claus Rasmussen
Kulturminister Mette Bock præsenterer torsdag klokken 13 regeringens medieudspil i Kulturministeriet. TV2 erfarer, at det vil indeholde besparelser af Radio24syv. Scanpix/Mads Claus Rasmussen

København. Radio24syv mister en tredjedel af sin bevilling, 40 procent af TV2 skal sættes til salg og den såkaldte public service-pulje får en størrelse på cirka 200 millioner kroner.

Sådan lyder regeringens medieudspil, erfarer TV2.

Regeringen vil torsdag fremlægge sit medieudspil.

Udspillet skal åbne for forhandlinger om et nyt medieforlig, der dækker fra 2019. Forud for forhandlingerne har regeringen og Dansk Folkeparti opnået en enighed om, at Danmarks Radio skal spare 20 procent.

Det TV2 erfarer, vil betyde, at regeringen også mener, at Radio24syv og TV2's regioner skal spare. Radio24syv skal skrumpe med en tredjedel på fem år. TV2's regioner skal spare to procent hvert år i fem år.

Besparelserne i regionerne møder kritik fra Landdistrikternes Fællesråd.

- Det vil svække den regionale mediedækning markant, hvis regeringens udspil føres ud i livet, siger formand Steffen Damsgaardi en skriftlig kommentar.

- Konkret vil det betyde at der vil blive mindre nyhedsproduktion rundt i landet, hvilket vil udfordre sammenhængskraften.

Udspillet ønsker også at udvide public service-puljen fra de cirka 35 millioner kroner den har i dag til omkring 200 millioner kroner.

Ifølge TV2 vil udspillet anvise, hvordan DR skal spare. Mediekoncernen skal ifølge TV2's formidling af udspillet bringe antallet af tv-kanalen ned fra seks til fire. Desuden skal både en radiokanal og en tv-kanal sendes i udbud ifølge TV2.

Derudover skal 40 procent af TV2 skal sættes til salg. Kulturministeren udnævnte før påske en ny bestyrelse for TV2. Dens udtalte mål er at gøre TV2 klar til et salg.

En anden del, af det Dansk Folkeparti og regeringen allerede er enige om, er, at medielicensen afskaffes. I stedet skal pengene til de statsstøttede medier hentes over skatten.

Regeringen fremlægger sit udspil torsdag klokken 13 i Kulturministeriet.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.