Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Medie: Regeringen vil sende landstyrker i kamp mod IS

Fredag vil regeringen bede om politisk accept til at sende specialstyrker til grænsen mellem Irak og Syrien.

København. Regeringen vil sende specialstyrker til Irak og Syrien i kampen mod Islamisk Stat.

Der skulle være tale om at indsætte de danske styrker på landjorden i det farlige område mellem Irak og Syrien, skriver Politiken, der har fået det bekræftet fra unavngivne kilder.

Avisen skriver, at regeringen fredag vil bede om politisk accept af planen.

Det vil ske på et møde i Det Udenrigspolitiske Nævn.

Her ventes forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V) og udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) at redegøre for de nye opgaver under punkterne "Internationale operationer" og "Syrien/Irak".

En række partier var torsdag indkaldt til en tophemmelig briefing i Forsvarsministeriet, hvor der blev redegjort for planerne forud for nævnsmødet.

Ifølge Politikens oplysninger havde briefingen en karakter, hvor de fremmødte politikere blev bedt om at lægge deres telefoner, før de gik ind i mødelokalet.

Folketingets partier har ikke ønsket at give deres holdning offentligt til kende før mødet.

Med beslutningen vil der være tale om en historisk vidtgående opgaver for specialstyrkerne, skriver Politiken.

Ideen er at bekæmpe Islamisk Stat meget direkte i samarbejde med de irakiske styrker. Irakerne er blevet trænet af danske soldater gennem det seneste år.

Kampen mod Islamisk Stat har hidtil været koncentreret om byen Mosul, der ligger tæt på grænsen til Syrien i det nordvestlige hjørne af Irak, men det aktions- og arbejdsområde kan udvides.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra hverken udenrigs- eller forsvarsministeren før nævnsmødet.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.