Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Medie: Nyt forsvarsforlig bevarer værnepligten

Værnepligten bliver ikke suspenderet, som regeringen ellers havde lagt op til, men bliver reduceret fra cirka 5.000 indkaldte i år til 2.300 i perioden 2013-2014.

ARKIVFOTO. Høvelte Kaserne.
ARKIVFOTO. Høvelte Kaserne.

Værnepligten bliver ikke suspenderet, som regeringen ellers havde lagt op til, men bliver reduceret fra cirka 5.000 indkaldte i år til 2.300 i perioden 2013-2014, fortæller Radio24syv.

Det fremgår af et næsten færdigt udkast til en forligstekst, som Radio24syv har fået adgang til.

Politikerne forhandler netop nu de sidste tal, kommaer og punktummer på plads i Forsvarsforliget for 2013-2017, oplyser Radio24syv, der er kommet i besiddelse af et udkast, der ifølge radiostationens kilde er »95 procent færdigt«.

Og heri hedder det altså at værnepligten bliver bevaret.

Bevarelsen af værnepligten har været et kardinalpunkt for Dansk Folkeparti. Opretholdelsen af de 2.300 værnepligtige kommer til at koste 560 millioner kroner, fremgår det af det næsten færdige udkast. Derfor skal der findes besparelser for dette beløb et andet sted.

Generelt skal der være besparelser og effektiviseringer for 2.7 mia. kroner frem mod 2017. Forligskredsen bag forsvarsforliget består af samtlige af Folketingets partier på nær Enhedslisten.

Ifølge Radio24syv vil forsvarsforliget samtidig omfatte en revision af officersuddannelsen.

BNB

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.