Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Medie: Herning tilbød en for lille grund til politiskole

Hernings grund er ikke stor nok til en politiskole, skriver Jyllands-Posten. Herning Kommune afviser.

Herning. Dagen efter regeringen i november meddelte, at den vil bygge en ny politiskole, offentliggjorde Herning sit forslag til en grund.

Men grunden er ikke stor nok til en politiskole på den størrelse, som Rigspolitiet har brug for.

Det skriver Jyllands-Posten på baggrund af en opmåling, som byplanrådgiver Arne Post har foretaget for avisen, og som støttes af landinspektør Henrik Birch-Præst.

Opmålingen er foretaget på baggrund af kommunens materiale. Arne Post og Henrik Birch-Præst anslår grunden til 28.000-30.000 kvadratmeter.

Skolen skulle kunne stå klar i løbet af 22-26 måneder, skrev Hernings borgmester, Lars Krarup (V), til Folketingets partier.

Det er omkring et år hurtigere, end Rigspolitiet anslår, et nybyggeri vil tage. Det skyldes ifølge Krarup, at der for grunden allerede "er vedtaget en lokalplan, der kan indeholde en politiskole".

Ifølge Rigspolitiet skal grunden imidlertid være på 40.000 kvadratmeter for at rumme de nødvendige indendørs- og udendørsfaciliteter.

Herning Kommunes borgmester, Lars Krarup (V), afviser på det kraftigste, at kommunens bud på en grund til en ny politiskole ikke skulle være stor nok til at møde Rigspolitiets krav.

- Det passer simpelthen ikke. Vi har lige kontrolmålt den i dag, og den er omkring 57.000 kvadratmeter, siger borgmesteren til Ritzau.

Herning Kommune skriver i en pressemeddelelse, at man mandag aften for anden gang samme dag har kontrolmålt grunden.

- Skulle andre medier tvivle på Herning Kommunes fakta og opmålinger, er alle naturligvis velkomne i Herning for besigtigelse og endnu en kontrolmåling, siger Lars Krarup i pressemeddelelsen.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.