Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Medie: Banke trækker sig som borgmester

Fredericias skandaleombruste Venstre-borgmester, Thomas Banke, trækker sig fra sin borgmesterpost, erfarer DR Nyheder.

Fredericia-borgmester Thomas Banke (V) afleverer sin borgmesterkæde og trækker sig fra sin post, erfarer DR Nyheder.

Han bliver dog i Venstre.

Fire Venstre-byrådsmedlemmer i Fredericia smed tirsdag borgmesteren ud af partiet, men da de onsdag stadig fastholdt deres eksklusion af Thomas Banke, valgte Venstres bestyrelse i byen selv at ekskludere de fire.

Det betød dermed, at det eneste tilbageværende Venstre-medlem i byrådet, Pernelle Jensen, onsdag aften kunne tage Thomas Banke til nåde, og han blev igen en del af Venstre.

Borgmesteren har været i strid politisk modvind, efter at han har misbrugt kommunens kreditkort, haft rod i sine bilag og brugt et falsk navn, da han skulle aflevere en urinprøve i forbindelse med sit morfinforbrug efter en tandbehandling. Et enig byråd udtrykte 17. december mistillid til deres borgmester og opfordrede ham til at trække sig, og det samme gjorde Venstres ledelse i Fredericia.

7. januar bakkede partiets bestyrelse pludselig op om Thomas Banke og var dermed uenige med Venstre-byrådsgruppen. Dagen efter, 8. januar, vendte Thomas Banke tilbage som borgmester, og 9. januar blev de fire byrådsmedlemmer, der ikke bakkede op om ham, smidt ud af partiet.

Den omstridte borgmester holder pressemøde torsdag klokken 16 i Byrådssalen på Fredericia Rådhus, efter at han tidligere torsdag har aflyst alle interviewaftaler. Thomas Banke krøb i skjul, efter at Venstre-formand Lars Løkke Rasmussen (V) indirekte opfordrede ham til at trække sig fra sin post og sagde, at det er »helt, helt uholdbart, at man kan sidde som borgmester, når alle i et byråd er imod en«.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.