Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Max 30.000 i børnecheck

Regeringen og DF sætter loft på børnechecken, så hver familie fremover højest kan få 30.000 i børnepenge.

Med loftet over børnechecken vil især familier med mange børn blive 
ramt. Spareplanen og nedskæringerne på området var ikke vedtaget, da dette billede blev taget i børnehaven i Faverskov.
Med loftet over børnechecken vil især familier med mange børn blive ramt. Spareplanen og nedskæringerne på området var ikke vedtaget, da dette billede blev taget i børnehaven i Faverskov.

Uanset hvor mange børn man har, sættes der nu loft over hvor mange børnepenge, man kan få fra staten.

- Børnechecken bliver udformet på en måde, så det bliver max 30.000 per familie, sagde Pia Kjærsgaard (DF) til pressen, da regeringen og DF i formiddag præsenterede partiernes samlede spareplan.

LÆS OGSÅ: Spareplanen med DF er på plads

Med loftet over børnechecken vil især familier med mange børn blive ramt.

Personer med anden etnisk oprindelse end dansk får relativt set flere børn per familie end en etnisk dansk familie. Loftet vil derfor i høj grad ramme udlændinge.

I forbindelse med forhandlingerne har det været på tale at indtægtsregulere børnechecken. Med loftet på de 30.000 kroner per familie bliver der ikke tale om en indtægtsregulering, men udelukkende om et max-beløb.

Ifølge tal fra Skatteministeriet er den årlige sats for de 0-2-årige, den såkaldte baby-ydelse, næste år sat til 17.212.

Loftet over børnechecken vil blive indfaset i løbet af 2011 og 2012, således at børnefamilierne næste år modtager to tredjedele af den del af børnefamilieydelsen, der efter de nuværende regler overstiger 30.000 kroner. I 2012 vil kompensationen udgøre en tredjedel.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.