Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Martin Lidegaard vil i Folketinget

Den radikale klima- og energiminister Martin Lidegaard vil undersøge muligheden for at få en opstillingskreds til næste folketingsvalg.

Klima-, energi- og bygningsministeren Martin Lidegaard. Nu vil han gerne i Folketinget.
Klima-, energi- og bygningsministeren Martin Lidegaard. Nu vil han gerne i Folketinget.

Klima- og energiminister Martin Lidegaard vil tilbage i Folketinget. Han var ikke opstillet ved valget i 2011, men blev efter valget hentet til ministerposten fra sin formandspost i tænketanken Concito. Efter sommerferien vil han imidlertid undersøge, om det er muligt at få en opstillingskreds til næste valg, skriver Altinget.dk.

Martin Lidegaard har tidligere siddet i Folketinget for partiet. Han kom ind første gang efter valget i 2001, hvor han dog fik pladsen ved en fejl. Normalt opstiller partiet sine kandidater sideordnet, men partikontoret var kommet til at meddele, at kandidaterne i Københavns Vestre Storkreds var opstillet kredsvis.

Dermed blev stemmer på partiet givet til den første kandidat på listen, hvorfor Martin Lidegaard vandt over kandidaten Charlotte Fischer, der ellers fik flere personlige stemmer.

Martin Lidegaard blev genvalgt i 2005 men mistede sin plads ved valget i 2007 og stillede altså ikke op i 2011.

I 2005 og 2007 var Martin Lidegaard opstillet i Roskildekredsen. Men det er uvist, hvor han kan stille op ved næste gang, for det er ikke lige til at findet en kreds, hvor ministeren kan være sikker på valg, siger de Radikales landsformand, Klaus Frandsen, til Berlingske Nyhedsbureau.

- Landkortet er jo ikke helt ukompliceret. I meningsmålingerne ligger vi nogenlunde på det samme, som vi fik ved valget, og der blev jo mange steder valgt nye kandidater, som formentlig genopstiller. Man kan være sikker på, at han kan finde en kreds, men om man kan være sikker på at finde en kreds, der giver valg, det bliver spændende, siger Klaus Frandsen.

Han understreger, at han ikke selv har indflydelse på processen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.