Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Markant flere uledsagede flygtningebørn i Danmark

Unge drenge fra Syrien, Afghanistan og Eritrea kommer i stigende tal alene til Danmark, skriver DR.

København: Antallet af uledsagede børn, der søger asyl i Danmark, er steget drastisk, skriver DR Nyheder.

De foreløbige tal fra november og december sidste år viser ifølge DR, at der ankom henholdsvis 480 og omkring 350 uledsagede flygtningebørn. Det foreløbige tal for den første uge af januar er omkring 80.

Niels Svankjær Christiansen, der er udviklingskonsulent i Dansk Røde Kors med ansvar for uledsagede flygtningebørn, fortæller, at Røde Kors netop nu mærker det voldsomme tryk på systemet omkring børnene:

- Det er en markant forøgelse af børn på flugt, som vi ser i de her år. Det er ofte unge drenge fra Syrien, Afghanistan og Eritrea.

- Vi har i øjeblikket den største flygtningekrise siden Anden Verdenskrig, og at der kommer så mange uledsagede har helt klart noget at gøre med de konflikter, som vi ser udspille sig.

Lige nu kommer der ifølge DR hver måned ligeså mange flygtningebørn under 18 år alene til Danmark, som der gjorde hvert år i 2011, 2012 og 2013.

Regeringen har lige nu særlig fokus på stigningen, siger udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) til DR.

Blandt andet fordi uledsagede børn typisk kommer uden id-papirer, og med den svenske id-kontrol ikke kan komme ind i Sverige.

- Som det er nu, kan vi godt klare andelen af uledsagede flygtningebørn, som vi får til Danmark, men det er noget af det, som er med til at presse systemet, fordi det er så krævende, siger ministeren.

- Så det er en stor og omkostningsfuld opgave, men man må også sige, at når man har med børn at gøre, der kommer hertil uden forældre, så skal vi altså tage os rigtig godt af dem, siger hun.

Hun afviser samtidig, at der er behov for yderligere handlingsplaner for de mange uledsagede flygtningebørn.

- Der bliver allerede taget særlige hensyn til de her børn. De bor særlige steder, og der er lang større pædagogisk og psykologisk opbakning omkring dem.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.