Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Markant færre end ventet får førtidspension

Borgere over 40 år er længere tid i de såkaldte ressourceforløb, end politikerne havde regnet med.

København. Der er væsentligt færre på førtidspension i dag, end politikerne havde regnet med, da de blev enige om at reformere førtidspensionsreglerne i 2012.

Det viser en evaluering af reformen, som Beskæftigelsesministeriet har offentliggjort.

I 2016 var der 24.200 færre førtidspensionister end forudsat i den politiske aftale.

Reformen har således opfyldt sit erklærede mål om, at færre skulle på varig offentlig forsørgelse. Men udviklingen har været kraftigere end forudsat, fremgår det af evalueringen.

Det er især borgere over 40 år, der i mindre grad end ventet får førtidspension. Antallet af borgere over 40 år, der får førtidspension, er kun på en tredjedel af det, politikerne havde regnet med.

Det hænger sammen med, at borgerne over 40 år er betydeligt længere tid i de såkaldte ressourceforløb, end det var forudsat.

Ressourceforløb er betegnelsen for, at det offentlige forsøger at hjælpe en borger til at komme i arbejde eller i hvert fald få udviklet sin arbejdsevne.

Det kan for eksempel være gennem misbrugsbehandling eller støtte til at komme ud blandt andre, hvis man eksempelvis lider af social angst.

Når man er i ressourceforløb, modtager man en ydelse, der er på niveau med kontanthjælp.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.