Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Mand går på scenen og afbryder LO-formands 1. maj-tale

LO-formand Lizette Risgaard blev afbrudt af utilfredse arbejdere og kaldt klasseforræder under 1. maj-tale.

Lizette Risgaard taler til 1. Maj-arrangementet i Fælledparken (2017). Hun blev forstyrret af utilfredse demonstranter, mens hun talte.
Lizette Risgaard taler til 1. Maj-arrangementet i Fælledparken (2017). Hun blev forstyrret af utilfredse demonstranter, mens hun talte.

»Du er en klasseforræder!«

Sådan lød det, da en mand pludselig afbrød formanden for Landsorganisationen i Danmark (LO), Lizette Risgaards tale til det årlige 1. maj-arrangement i Fælledparken i København.

Sammen med andre holdt manden et banner, hvorpå der stod »77%. Der blev kraftedeme sagt nej«.

Det er en henvisning til, at 77 procent af medlemmerne i fagforeningen 3F's byggegruppe stemte nej til en ny overenskomst 20. april.

Manden, der kaldte LO-formanden for en klasseforræder, viste sig at være tømrerlærling Jonas Rod.

»Det er vigtigt for os at sige, at det ikke er et samlet LO, der har stemt for denne overenskomst,« sagde han til TV2 News:

»Hun har haft rigeligt taletid, det har vi ikke.«

Det er især arbejdsgivernes mulighed for med den nye overenskomst at give påtvungen overarbejde med få dages varsel, der skaber utilfredshed blandt især arbejderne i byggesektoren.

Lizette Risgaard tog ikke afbrydelsen så tungt.

»Det er 1. maj, og meninger mødes ligesom i hverdagen. I LO-fagbevægelsen er det sådan, at vi faktisk forhandler og diskuterer med hinanden, præcis som vi arbejder, nemlig hårdt, så jeg har ikke problemer med det,« siger hun.

»Jeg kan forstå, at de er rigtig bekymrede over, at de har nogle arbejdsgivere, som de åbenbart tror, vil misbruge den her mulighed for overarbejde,« tilføjer hun.

Ud over afbrydelsen af LO-formandens tale melder politiet, at det har været en rolig dag i Fælledparken.

Det vides endnu ikke præcis, hvor mange der har deltaget i dagens arrangement, men et forsigtigt bud mandag eftermiddag lyder ifølge politiet på omkring 50.000 deltagere.

Én person er blevet anholdt for ikke at overholde maskeringsforbuddet.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.