Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Magasin: Søren Gade afviste ministerpost i V-regeringen

Den tidligere forsvarsminister blev tilbudt en ministerpost aftenen inden regeringsdannelsen af Lars Løkke Rasmussen, skriver Euroman.

Danmarks miljø- og fødevareminister hedder Eva Kjer Hansen (V). Men noget tyder på, at hun ikke var statsminister Lars Løkke Rasmussens foretrukne kandidat.

I hvert fald blev tidligere forsvarsminister Søren Gade tilbudt ministerposten aftenen før regeringsdannelsen i sommer, skriver Euroman.

Gade takkede dog ifølge Euroman pænt nej på grund af det dårlige forhold, han havde opbygget med sin tidligere arbejdsgiver Landbrug & Fødevarer, hvor han blev afskediget som direktør i september sidste år.

Ved den lejlighed afviste Søren Gade, at han efter bruddet med organisationen ville gå ind i politik igen. Men under otte måneder senere - den 1. maj - offentliggjorde Gade, at han ville stille op for Venstre ved det kommende folketingsvalg.

Den 52-årige Venstre-mand fik et kanonvalg med 28.916 personlige stemmer. Det var femteflest af alle opstillede politikere, andenflest af alle fra Venstre og under 5.000 færre end hans egen partiformand, Lars Løkke Rasmussen.

Trods det markante stemmeantal blev det ikke til en ministerpost for Gade.

Han blev i stedet udnævnt som gruppeformand for Venstre efter valget, og i den forbindelse blev han spurgt, om han var blevet tilbudt en ministerpost.

»Jeg blev ringet op, og vi havde en lang og interessant samtale. Og det endte med, at Lars sagde, at han gerne ville have, at jeg kandiderede til posten som gruppeformand. Det var måske ikke lige det, jeg selv havde tænkt på. Eller havde forestillet mig. Jeg skulle ikke være minister. Jeg skulle være gruppeformand,« har Søren Gade sagt i et interview med BT.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.