Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Lykketoft efter kritik af valgvideo: Vi skal tænke os bedre om

Folketinget trækker den omstridte valgvideo »Voteman« tilbage. Formand Mogens Lykketoft erkender, at Folketinget fremover skal være mere opmærksom på, hvad man lægger navn til.

Screendump fra valgvideoen Voteman, som nu er blevet trukket tilbage af Folketinget.
Screendump fra valgvideoen Voteman, som nu er blevet trukket tilbage af Folketinget.

Den omdiskuterede valgvideo Voteman er tirsdag morgen blevet trukket tilbage og fjernet fra Facebook og YouTube. Det bekræfter presseansvarlig Peter Krab fra Folketinget over for Berlingske Nyhedsbureau.

Videoen fik et kort liv på de sociale medier, som kort efter offentliggørelsen mandag udløste heftig kritik fra flere politikere, der mente, at den var plat og sexistisk.

Se valgvideoen »Voteman« her

Folketingets formand, Mogens Lykketoft (S), har måttet lægge ryg til omfattende kritik for den nye oplysningsvideo om det kommende europaparlamentsvalg.

Og nu erkender han, at den omfattende kritik af videoen, der indeholder både vold og sex, bør få Folketinget til at tænke sig bedre om fremover. Tidligere lød det ellers fra Lykketoft, at folk skulle »tage det en smule afslappet og humoristisk«.

»Mange, hvis synspunkter jeg har dyb respekt for, har opfattet tegnefilmen fra EU-oplysningen langt mere alvorligt og stødende, end den er ment - og mener at den taler ned til de unge,« indleder han en skriftlig kommentar, der er sendt ud tirsdag formiddag.

»Reaktionerne på de sociale medier deler sig meget skarpt mellem dem, der synes, den er uacceptabelt plat, og dem, der synes, at det er grov, men acceptabel humor, der kan skabe opmærksomhed om afstemningerne den 25.maj. Det sidste var meningen. Men jeg erkender, at Folketinget som institution i fremtiden skal udvise større varsomhed med, hvad vi lægger navn til« skriver Mogens Lykketoft.

Oplysningsvideoen er lavet for at få flere unge til at stemme, og i tegnefilmen følger man karakteren Voteman, der blandt andet benytter sig af vold for at få unge til stemmeboksen. Der er ligeledes flere sexscener i videoen.

Videoen er blevet kritiseret fra begge sider af Folketinget, og Venstres Kristian Jensen (V) har blandt andet bedt Lykketoft om en forklaring på, hvordan den kan ende som officiel valgvideo, mens Dansk Folkepartis Pia Kjærsgaard (DF) har kaldt den »fladpandet.«

Se valgvideoen »Voteman« her

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.