Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Lunde står fast: Erklæring er bedste våben mod kvotekonger

DF mener, at ministeren holder hånden over magtfulde storfiskere og misinformerer Folketinget.

Arkivfoto: Miljø- og fødevareminister, Esben Lunde Larsen.
Arkivfoto: Miljø- og fødevareminister, Esben Lunde Larsen.

Dansk Folkepartis tillid til miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) er ikke ligefrem vokset, efter at ministeren var i samråd om de såkaldte kvotekonger fredag formiddag.

Fredag aften kunne Berlingske nemlig beskrive flere notater fra NaturErhvervsstyrelsen, der modsagde ministerens forklaring under samrådet.

Her sagde Lunde Larsen gentagne gange, at det bedste middel til at undgå, at fiskekvoter koncentreres på for få hænder, er en erklæring, hvor fiskeren skriver under på ikke at ville bryde reglerne.

Men ifølge Berlingske har styrelsen tværtimod skrevet, at en sådan erklæring var ikke var hensigtsmæssig.

Men den vurdering er en anden i dag, understreger Lunde Larsen i en skriftlig kommentar til Ritzau.

»Det er korrekt, at styrelsen forud for og under forhandlingerne syntes, der var problemer med modellen med tro og love-erklæringer, men der var et politisk ønske om at gøre noget ved problematikken.«

»Derfor arbejdede de videre med modellen. Tro og love-erklæringer er ikke et vidundermiddel, men det er desværre det bedste bud på en løsning fra Landbrugs- og Fiskeristyrelsen,« udtaler han i den skriftlige kommentar.

NaturErhvervsstyrelsen, der har skiftet navn til Landbrugs- og Fiskeristyrelsen, giver næsten ordret samme forklaring i en mail til Ritzau.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.