Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Lovforslag vil svække bolighandler

Nyt lovforslag forringer erstatningsmulighederne ved mæglerfejl. Forbrugerrådet frygter flere retssager ved domstolene.

Boligkøbere risikerer at stå uden mulighed for at få erstatning, hvis ejendomsmægleren begår fejl under en bolighandel, og muligheden for at sammenligne boligers månedlige ydelser forsvinder, hvis et nyt forslag til revidering af ejendomsmæglerloven, som regeringen netop har sendt i høring, bliver vedtaget, skriver Jyllands-Posten.

»Det er en klar forringelse for såvel boligkøbere som sælgere, at de ikke længere har krav på erstatning, når ejendomsmæglere laver fejl,« siger Kristian Dreyer, partner og advokat med speciale i fast ejendom hos advokatselskabet Svejgaard Galst Qwist.

Kristian Dreyer peger på, at en boligkøber i dag kan kræve erstatning, hvis mægleren laver en fejl i udregningen af den månedlige brutto-/nettoydelse. Samtidigt skal mægleren betale erstatning til en boligsælger, hvis gevinsten ved boligsalget er udregnet forkert, og en sælger kan få en rimelig godtgørelse, hvis en mægler værdiansætter en bolig alt for højt i forhold til salgsprisen. Men med det nye lovforslag vil mægleren i ingen af de tre tilfælde være erstatningsansvarlig.

Det kan ende med travlhed i retslokalerne, mener Forbrugerrådet.

»Det er et klart tilbageskridt for forbrugerbeskyttelsen. Vi risikerer at få en masse retssager, ligesom det var tilfældet, inden den nuværende regel blev indført. For den enkelte forbruger kan det være en alvorlig sag at stå med 100.000 kr. mindre i hånden, end man blev stillet i udsigt pga. en mæglers regnefejl,« siger Tina Dhanda, jurist i Forbrugerrådet.

Det har ikke været muligt for avisen at få en kommentar fra erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S).

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.