Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Lov giver udsatte borgere én handleplan

Udsatte borgere skal ikke have mange handleplaner, men kun en, foreslår innovationsminister Sophie Løhde (V).

Syge og udsatte borgere skal ikke spilde tid i offentlige myndigheder som Jobcentret i Skelbækgade i København. De får kun én handleplan i en ny lov fra innovationsminister Sophie Løhde (V) Scanpix/Thomas Lekfeldt
Syge og udsatte borgere skal ikke spilde tid i offentlige myndigheder som Jobcentret i Skelbækgade i København. De får kun én handleplan i en ny lov fra innovationsminister Sophie Løhde (V) Scanpix/Thomas Lekfeldt

København. En ny lov skal give bedre hjælp, så udsatte borgere får én handleplan i stedet for et katalog.

Det fremgår af et lovforslag, som innovationsminister Sophie Løhde (V) snart fremsætter. Lovforslaget bygger på regler fra ni frikommuner, som har givet udvalgte borgere én handleplan.

Tirsdag drøftede Dansk Socialrådgiverforening, Rådet for Social Udsatte og Socialchefforeningen lovforslaget med borgmestre og kommunaldirektører fra frikommunerne og Sophie Løhde i Finansministeriet.

Lovudkastet skal give borgere bedre og mere sammenhængende hjælp fra kommuner. De får en samlet handleplan, som omfatter hjælp fra forskellige kommunale forvaltninger.

Regeringen vil ændre, at kommuner skal udforme separate handleplaner med forskellige formål. Det gør det svært at målrette indsatsen.

- I dag er der alt for mange mennesker, der for eksempel slås med både arbejdsløshed og sociale problemer, som ikke får en sammenhængende hjælp, siger Sophie Løhde.

Hun mener at love på beskæftigelses-, social- og integrationsområdet kan spænde ben for, at kommunerne samordner indsatsen for borgerne.

Flere faglige organisationer og kommuner ser positivt på lovforslaget.

Ballerup Kommune støtter lovforslaget som en af ni kommuner, der har arbejdet med én plan, siger Ballerups borgmester, Jesper Würtzen.

- Det er frustrerende for borgerne at blive mødt af flere handleplaner og mange forskellige medarbejdere og få oplevelsen af, at den ene hånd i kommunen ikke ved, hvad den anden laver, siger Jesper Würtzen.

- Derfor synes vi, at det er rigtig godt med én plan.

Dansk Socialrådgiverforenings formand, Majbrit Berlau, finder fine takter i lovforslaget.

- Vi har efterlyst og savnet én plan i flere år, så jeg er glad for, at den nu er på vej også selv om vi gerne ser, at lovforslaget bliver ændret på en række punkter, siger Majbritt Berlau.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.