Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Lolland og Vordingborg får flest penge til presset økonomi

To puljer med særtilskud er fordelt til en række kommuner. Det samlede beløb løber op i 516 millioner kroner.

ARKIVFOTO. Økonomi- og Indenrigsministeriet har fordelt tilskud fra to puljer for i alt 516 millioner kroner. Det oplyser ministeriet i en pressemeddelelse.
ARKIVFOTO. Økonomi- og Indenrigsministeriet har fordelt tilskud fra to puljer for i alt 516 millioner kroner. Det oplyser ministeriet i en pressemeddelelse.

København. Lolland Kommune får 47 millioner kroner ekstra til kommunekassen. Det skal give mere luft til økonomien, når budgettet for næste år skal lægges.

Dermed får Lolland den største bid af kagen med særtilskud, der fordeles mellem vanskeligt stillede kommuner.

Økonomi- og Indenrigsministeriet har fordelt tilskud fra to puljer for i alt 516 millioner kroner. Det oplyser ministeriet i en pressemeddelelse.

Mens Lolland Kommune får godt ni procent af millionerne, står Vordingborg Kommune som modtager af den næststørste pengepose. Den indeholder 28 millioner kroner.

Økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll (LA) ser midlerne som en hjælpende hånd, der kan sikre kommunernes økonomi for 2018.

»Det er mit indtryk, at flere af landets kommuner arbejder med at effektivisere og strømline den måde, de løfter deres opgaver på. Det er en vigtig indsats, for vi skal have mest muligt ud af skatteborgernes penge.«

»Med særtilskudspuljerne har vi mulighed for at give en ekstra økonomisk håndsrækning til de kommuner, som på trods af indsatsen har de største udfordringer med at få budgettet for 2018 til at hænge sammen,« siger han i pressemeddelelsen.

De to puljer er den generelle særtilskudspulje og en pulje for hovedstadskommunerne.

Fra den generelle pulje bliver der sendt 350 millioner ud til kommuner i hele landet.

Derudover er der reserveret 24 millioner kroner til pressede kommuner, der har særlige udfordringer inden for beskæftigelse. Det kan for eksempel være, at de har ekstra mange ledige.

Fra hovedstadens pulje er der 142 millioner kroner.

Samlet bliver der givet tilskud til 35 af landets 98 kommuner.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.