Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Lokalpolitikere vil have fælles dansk-svenske togbilletter

Gode trafikforbindelser er en betingelse for at kunne skabe vækst og job, mener danske og svenske politikere.

Lokalpolitikere fra Skåne, København og Sjælland vil binde den kollektive trafik i regionen tættere sammen. Scanpix/Linda Kastrup
Lokalpolitikere fra Skåne, København og Sjælland vil binde den kollektive trafik i regionen tættere sammen. Scanpix/Linda Kastrup

København. Trafikken i Østdanmark og Skåne skal bindes tættere sammen. Det kan blandt andet gøres med et fælles billetsystem. På den måde kan passagerer købe billet til tog og busser i hele regionen samme sted.

Det forslår en komité af lokale og regionale politikere fra både Østdanmark og Skåne.

Forsalget er et af fire hovedpunkter, som komitéen Greater Copenhagen har fremlagt onsdag.

Komitéens formål er at skabe de bedste betingelser for vækst i regionen omkring hovedstaden. Den består af kommunal- og regionalpolitikere fra begge sider af Øresund.

I deres forslag taler politikerne for, at en stærk infrastruktur mellem København og Skåne kan skabe mere vækst og flere arbejdspladser i området.

Det forklarer Jens Stenbæk, der er næstformand i komiteen og formand for Region Sjælland i en skriftlig meddelelse.

- Samarbejdet i Greater Copenhagen har som mål at styrke vækst og beskæftigelse i hele regionen, og velfungerende trafikale forbindelser er en betingelse for, at virksomhederne kan skabe vækst og nye job, siger han.

Ud over et fællesbilletsystem vil komiteen arbejde for en udvidelse af kapaciteten i Københavns Lufthavn. Det forslag inkluderer også lufthavnens togstation.

Desuden skal der arbejdes for flere faste forbindelser over Øresund. Det omfatter en udvidelse af den københavnske metro til Malmø samt en fast forbindelse mellem Helsingør og Helsingborg.

Komiteen vil også arbejde for at gøre Femernforbindelsen til en realitet.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.