Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Lokalpolitikere: Embedsmænd har for stor indflydelse

I en rundspørge til kommunalpolitikere svarer halvdelen, at embedsmændenes politiske indflydelse er for stor.

København. Embedsmændene i kommunerne skriver i et uforståeligt teknisk sprog, som normale mennesker ikke forstår. De gemmer svære politiske overvejelser dybt i bilagene, så man tror, at der kun er én løsning på ethvert problem.

Kritikken kommer fra et bredt udsnit af kommunalpolitikere, der har svaret i en rundspørge, som Politiken har lavet.

1203 lokalpolitikere har svaret, og halvdelen er helt eller delvist enige i, at "embedsmændene i kommunerne har for stor indflydelse på kommunalpolitiske beslutninger".

I rundspørgen svarer lidt flere - 54 procent - at de er helt eller delvist enige i, at de får "mange komplekse sager, som man reelt set fagligt og/eller tidsmæssigt ikke har mulighed for at overskue".

Thorkild Gruelund, der i 23 år har repræsenteret Konservative i Hørsholm, uddyber problemet over for Politiken.

- Vi har et problem med teoristerne. Ikke terroristerne, forstås, men de embedsmænd, der gør alting så teoretisk, at de kan lægge enhver kommunalpolitiker ned, siger han til avisen.

- Mange af os, der ikke er hverken cand.dyt eller båt, men som kan noget fra livets skole, kan blive bange for at sige akademikerne imod, siger han.

Formanden for Kommunaldirektørforeningen, Henrik Kolind, anerkender kritikken:

- Vi har ikke for stor magt, men embedsmændene har stor magt. Hvis du laver statistik på, hvordan kommunalbestyrelser behandler sager, vil du opdage, at de indstillinger, vi laver i forvaltningen, meget ofte bliver fulgt.

- Og ja, vi kæmper med sproget. Men nogle gange er virkeligheden kompliceret. Milliardbudgetter, budgettilskud og udligningssystemer er svære at gøre til letfordøjeligt stof, siger han til avisen.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.