Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Lokal EL-spidskandidat beklager udtalelse om IS og zionister

Spidskandidat for Enhedslisten i Køge Niels Rolskov mener ikke, at Israel står bag oprettelsen af IS.

Islamisk Stat-flag over bydel i Mosul i Irak under kampe mellem irakisk politi og Islamisk Stat 19. marts 2017. Enhedslistens Niels Rolskov mener, at Israel står bag Islamisk Stat. Reuters/Thaier Al-sudani/arkiv
Islamisk Stat-flag over bydel i Mosul i Irak under kampe mellem irakisk politi og Islamisk Stat 19. marts 2017. Enhedslistens Niels Rolskov mener, at Israel står bag Islamisk Stat. Reuters/Thaier Al-sudani/arkiv

Køge. Det skabte omtale i flere medier, da Enhedslistens spidskandidat i Køge, Niels Rolskov, i en kommentar til en artikel skrev:

- Det er da almindelig kendt, at zionisterne har været dybt involveret i IS (Islamisk Stat, red.).

Udtalelsen kom som et forsvar for en lokal politiker fra Ishøj, der blev ekskluderet fra Socialdemokratiet for samme synspunkt.

Men den udtalelse vil han nu beklage.

I en pressemeddelelse udsendt fredag aften af Enhedslisten i Køge er Niels Rolskov citeret for at sige:

- Det skal stå helt klart, at jeg aldrig hverken har sagt, skrevet, endsige ment, at Israel har stået bag oprettelsen af IS.

- Jeg beklager udtalelsen og tager kritikken til mig.

Bestyrelsen for partiets afdeling i Køge understreger i pressemeddelelsen og over for Ritzau, at man stadig agter at have Niels Rolskov som spidskandidat ved det kommende kommunalvalg.

- Vi gør det ud fra en vurdering af Niels Rolskovs arbejde og evner som kommunalbestyrelsesmedlem. Der har han vist sig som en meget flittig og grundig politiker i kommunalbestyrelsen, og det tror jeg også, at du vil kunne få bekræftet af de fleste andre kommunalbestyrelsesmedlemmer.

- Så vi har stor tillid til hans arbejde der, siger kasserer i Enhedslisten i Køge Flemming Allermand til Ritzau fredag aften.

I sit opslag skrev Niels Rolskov også:

- For et par år siden blev endog en israelsk general taget til fange i Irak, hvor han trænede IS-krigere, så det er da højst besynderligt at ekskludere en mand for den slags udtalelser???

Den oplysning vil Niels Rolskov ikke længere stå ved.

- Jeg har fået forelagt oplysninger, der viser, at min henvisning til den tilfangetagne "general" ikke holder vand, siger han i pressemeddelelsen.

Det har fredag aften ikke været muligt for Ritzau at få en kommentar fra Niels Rolskov selv.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.