Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Løkkes spareplan »vil ramme hårdt«

SF er langt fra begejstret for Venstres slankeplan for den offentlige sektor, der vil »ramme den jævne dansker hårdt«. Planen er realistisk, mener borgerlig tænketank.

Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, har på partiets landsmøde i weekenden fremlagt sin plan for, hvordan den offentlige sektor skal effektiviseres og slankes med 30 milliarder, og det er ifølge SF en plan, der vil »ramme den jævne dansker hårdt«.

- Regeringen har foreslået for fem milliarder kroner effektiviseringer og besparelser i 2020-planen og har hele tiden fokus på, om vi kan gøre tingene smartere. Men effektiviseringer for 30 milliarder kroner kan ikke lade sig gøre uden at ramme kvaliteten, og de ydelser, der gør, at man kan klare sig som gammel, studerende eller arbejdsløs, udtaler politisk ordfører for SF, Jesper Petersen, i en pressemeddelelse.

Venstre vil finansiere et offentligt udgiftsstop gennem effektiviseringer af det offentlige, og besparelsen på 30 milliarder kroner skal blandt andet findes ved at reformere kontanthjælpen og derved få flere ufaglærte i arbejde.

Oppositionspartiets spareplan bliver hilst velkommen af den liberale tænketank Cepos.

- Når man i det private kan effektivisere, så kan man det selvfølgelig også i det offentlige. Blandt andet kan man udlicitere flere opgaver til private virksomheder, udtaler Mads Lundby Hansen, cheføkonom i Cepos.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.