Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Løkke vraget af Frit Forum som 1. maj-taler

Lars Løkke Rasmussen (V).
Lars Løkke Rasmussen (V).

Den socialdemokratiske studenterorganisation Frit Forum har strøget V-formand Lars Løkke Rasmussen fra talerlisten til sit 1. maj-møde, selv om Venstres statsministerkandidat havde takket ja til et visit.

Begrundelsen er, at Frit Forum også har inviteret den noget mindre kendte Venstre-mand Jakob Engel-Schmidt.

Da der var tale om en dobbelt-booking, traf Frit Forums formand Marcus Vesterager Lind den noget usædvanlige beslutning, at han foretrak at stå fast ved sin invitation til Jakob Engel-Schmidt.

Marcus Vesterager Lind afviser, at han er blevet presset af det socialdemokratiske partikontor til at fjerne Løkke fra talerlisten.

»Det var et scoop at få Løkke, men det er helt min egen beslutning. Jeg havde allerede sagt ja til Jakob Engel-Schmidt, da Løkke også takkede ja til invitationen, og derfor måtte jeg skrive til ham, at talerlisten var fuld,« siger Marcus Vestager Lind.

Jakob Engel-Schmidt
Jakob Engel-Schmidt

Frit Forum i København har tradition for at invitere en borgerlig »revselsetaler« til sit årlige 1. maj-møde. Tidligere har Margrethe Vestager og Claus Hjort Frederiksen deltaget og givet et modspil til de socialdemokratiske talere.

I år var det planen, at Løkke skulle levere modspillet til Nick Hækkerup, Mette Reissmann og Morten Bødskov.

»Jeg vil gerne medgive, at det virker noget sjovt, når vi kunne have fået Løkke, men når vi allerede havde sagt ja til Jakob Engel-Schmidt, synes vi, det havde været dårlig stil at sige til ham, at vi havde mulighed for at få hans formand, og derfor aflyser vi med ham,« siger Marcus Vesterager Lind.

Så I siger nej til at få et scoop, fordi I kan få en mindre kendt taler i stedet?

»Det synes jeg ikke, der er noget mystisk i, da jeg havde lovet pladsen til Jakob Engel-Schmidt, men jeg kan godt se, at det måske kunne være en idé at spørge ham, om han vil vige pladsen.«

Har partiet rådet jer til at sige nej til Løkke?

»Nej, det er mig, der har stået for at finde talerne, og det er mig, der har truffet den beslutning. Selv om vi synes, det var stort, at Løkke også kunne komme,« siger Frit Forum-formanden.

Jakob Engel-Schmidt er overrasket over, at Løkke er blevet vraget til fordel for ham.

»Jeg har aldrig været opmærksom på, at Løkke også er inviteret, og havde jeg vidst det, havde jeg naturligvis veget pladsen,« siger han.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.