Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Løkke vil rive ghettoer ned og genhuse beboerne

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) sætter i sin nytårstale et nyt mål om at afvikle ghettoerne helt.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen holder nytårstale i Statsministeriet 1. januar 2018. (Foto: Bax Lindhardt/ Scanpix)
Statsminister Lars Løkke Rasmussen holder nytårstale i Statsministeriet 1. januar 2018. (Foto: Bax Lindhardt/ Scanpix)

København. Det skal være slut med at lappe på årtiers fejlslagen politik over for boligområder, hvor social kontrol overskygger danske regler, love og normer.

Sådan lyder budskabet fra statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), der i sin nytårstale følger op på sine tidligere udmeldinger om at ville tage et opgør med ghettoer og parallelsamfund.

I de bestræbelser er Løkke klar til at lave særlige regler, der kun gælder for ghettoerne, lader han forstå.

- Der er brug for en langt mere præcis indsats. Hvor vi ikke generer samtlige danskere i hele Danmark. Men sætter ind de steder, hvor problemerne er størst. Og kun der, siger statsministeren.

- Vi skal sætte et nyt mål om at afvikle ghettoerne helt. Nogle steder ved at bryde betonen op og rive bygninger ned. Sprede indbyggerne og genhuse dem i forskellige områder, fastslår han.

Løkke har tidligere lagt op til særregler for særligt udsatte skoler og boligområder, og regeringen har gennem længere tid arbejdet på forslag til, hvad man kan gøre for at løse de problemer, den ser.

Men målet om helt at afvikle ghettoerne er nyt.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.