Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Løkke vil bruge tirsdagen på at »fordøje« blå bloks knaster

Der vil ikke være regeringsforhandlinger mellem de fire blå partier tirsdag. I hvert fald ikke officielt. Venstre-formand Lars Løkke Rasmussen vil i stedet bruge dagen på at fordøje de forskellige politiske krav, lyder meldingen.

Lars Løkke Rasmussen har reserveret tirsdagen til »at fordøje blå bloks knaster«
Lars Løkke Rasmussen har reserveret tirsdagen til »at fordøje blå bloks knaster«

Efter tre dage med regeringsforhandlinger trækker Venstre-formand Lars Løkke Rasmussen (V) tirsdag stikket for en stund for at overveje situationen.

»Jeg bruger det meste af dagen i dag på at »fordøje« de mange forskellige ønsker, partierne har fremsat under de seneste dages forhandlinger,« skriver Løkke på sin Facebook-profil tirsdag formiddag.

Venstre-formanden har siden lørdag haft Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og de Konservative til møder og sonderinger. I første omgang var det med mandat til at undersøge muligheden for at danne en flertalsregering med alle fire partier.

Den konstellation måtte Løkke søndag opgive, og mandag fik han efter den anden dronningerunde på Amalienborg et nyt, frit mandat til at danne den regering, han vil - og kan.

Men uenighederne i blå blok er stadig åbenlyse - især når det kommer til størrelsen på den offentlige sektor. Dansk Folkeparti ønsker en vækst på 0,8 procent, mens Venstre gik til valg på nulvækst. I den anden ende af skalaen kræver Liberal Alliance minusvækst.

Under mandagens forhandlinger syntes Løkke og DF-formand Kristian Thulesen Dahl (DF) ifølge flere politiske kommentatorer at nærme sig hinanden - om ikke andet så i hvert fald retorisk. Thulesen Dahl talte om fremdrift i forhandlingerne, og Løkke understregede, at Venstre ikke har fået noget godt valg - og at man må lytte til vælgernes ønsker.

Venstre-formanden fastholder samtidig den forsigtige retorik omkring sin egen fremtid som Danmarks statsminister:

»En eventuel regering under min ledelse skal både kunne lytte til valgets tale og formidle et godt og tillidsfuldt samarbejde på Christiansborg. Derfor bliver der ingen aktivitet i Landstingssalen i dag,« skriver han tirsdag på Facebook med henvisning til det lokale på Christiansborg, hvor han de seneste tre dage har modtaget partiledere til forhandlinger.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.