Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Løkke under besøg: Mexico er et perfekt match for Danmark

Under et besøg i Mexico har Løkke underskrevet en erklæring om et strategisk partnerskab med Mexico.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen besøgte i sidste uge USA''s præsident, Donald Trump. I denne uge besøger Løkke Mexico, som er på kant med USA, når det gælder handel og migration. Mandag indgik Danmark og Mexico aftale om et strategisk partnerskab. Scanpix/Brendan Smialowski
Statsminister Lars Løkke Rasmussen besøgte i sidste uge USA''s præsident, Donald Trump. I denne uge besøger Løkke Mexico, som er på kant med USA, når det gælder handel og migration. Mandag indgik Danmark og Mexico aftale om et strategisk partnerskab. Scanpix/Brendan Smialowski

Danmark skal etablere nye partnerskaber med de vigtigste vækstøkonomier. Sådan lyder en af målsætningerne i VLAK-regeringens regeringsgrundlag.

Mandag tog statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) under et officielt besøg i Mexico et skridt i retning af at indfri ambitionen.

Det skete, da Løkke Rasmussen og Mexicos præsident, Enrique Peña Nieto, underskrev en fælleserklæring om at indgå et strategisk partnerskab.

Formålet med aftalen er at styrke det politiske og økonomiske samarbejde på en række områder. Det drejer sig om klima, energi, sundhed, søfart, landbrug og fødevarer samt erhvervsliv og menneskerettigheder.

»Vi samarbejder allerede med Mexico om mange ting, men nu bliver det en formaliseret og strategisk prioritet at udvide samarbejdet i dybden,« siger Lars Løkke Rasmussen.

Den dansk-mexicanske samhandel er ifølge Statsministeriet tredoblet siden 2005. I takt med den øgede samhandel er de gensidige investeringer ligeledes steget markant.

»Partnerskabet bliver en vigtig platform for dansk erhvervsliv til at komme ind på det mexicanske marked og for et tættere samarbejde mellem vores myndigheder,« siger Lars Løkke Rasmussen.

Danmarks eksport til Mexico består i dag primært af søtransport, industrimaskiner, medicin og motorer.

Regeringen håber, at Danmark fra 2015 til 2020 kan øge eksporten af varer og tjenester til Mexico fra 5,7 til over 7 milliarder kroner. Det vil dog kræve et stærkt engagement fra dansk erhvervsliv, siger Lars Løkke Rasmussen:

»Mexico er en vigtig partner, når det gælder frihandel, FN, sundhed og klima. Samtidig er det mexicanske marked på mange områder et perfekt match i forhold til danske styrkepositioner.«

»Det skal vi blive endnu bedre til at udnytte,« siger statsministeren.

Lars Løkke Rasmussens besøg er det første danske statsministerbesøg siden 2003. Besøget afsluttes tirsdag.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.