Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Løkke udskyder skatteforhandlinger

Trods et ultimatum fra Liberal Alliances leder, Anders Samuelsen, udskyder regeringen de planlagte forhandlinger om en skattereform, fastslår statsminister Lars Løkke Rasmussen.

Lars Løkke til regeringsseminar på Kragerup Gods.
Lars Løkke til regeringsseminar på Kragerup Gods.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen udskyder nu de planlagte forhandlinger om en ny skattereform til efteråret.
Skatteforhandlingerne har hidtil været planlagt til det kommende forår, men den fortsatte imigrations- og flygtningekrise gør det nødvendigt først at udarbejde en ny økonomisk 2025-plan, inden man kan gå igang med at forhandle skattelettelser, påpeger statsministeren på dagens pressemøde i kølvandet på regeringens seminar på Kragerup Gods.

»Vi skal påskønne dem, der passer et arbejde. Færre danskere skal forsørges af det offentlige, og flere skal forsørge sig selv. Det skal lavere skat bidrage til. Det skal også bidrage til at øge beskæftigelsen og øge væksten. Derfor fastholder vi vores ambitionsniveau, og vi vil senere i år foreslå at sætte skatten ned for dem, der er i job, Jeg vil også sige, at det er min vurdering, at vi får det bedste grundlag for at lave en ambitiøs skattereform, hvis den tager udgangspunkt i  en ny økonomisk 2025-plan, som regeringen vil  fremlægge til sommer. Det betyder, at vi udskyder forhandlingerne om reformen nogle måneder,« siger Lars Løkke Rasmussen.

Så sent som i lørdags opfordrede Socialdemokraternes leder, Mette Frederiksen, i Berlingske regeringen til at udskyde forhandlingerne. Samtidig gjorde S-lederen det klart, at det for hende er et ultimativt krav, at topskatten ikke sættes ned. Udmeldingen fra Socialdemokraterne fik Liberal Alliances leder, Anders Samuelsen, til at udtale, at han ikke kan garantere for regeringens liv, hvis ikke der er indkaldt til skatteforhandlinger senest Grundlovsdag 5. juni.

Virkeligheden er imidlertid en ganske anden, end da regeringsgrundlaget blev udformet, mener Lars Løkke Rasmussen.

»Hvis vi midt i et presset forår, som i høj grad skal handle om at forbedre integrationen og hjælpe kommunerne med at håndtere den her udfordring, forsøgte at presse forhandlingerne om en skattereform ind, så ville udkommet blive for småt,« siger han.

På spørgsmålet om truslen fra Liberal Alliance på den anden side af Grundlovsdag, lød statsministerens umiddelbare svar:
»Dejligt at have en viden om, at der ikke er nogen problemer frem til Grundlovsdag,« sagde han med et smil og fortsatte:
»Jeg har lovet danskerne, at vi vil sætte skatten ned på arbejde, og det løfte har jeg bestemt fortsat en ambition om at indfri. Det er rigtigt, at vi justerer lidt på timingen i forhandlingerne, men det er jo sådan at uanset om vi forhandler skat i april eller august, så vil skattelettelserne tidligst kunne slå igennem i 2017. Så der er ikke noget forrykket i ambitionsnivauet.«

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.