Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Løkke til sankthans: Varme og tillid er ikke en selvfølge

Det er noget særligt dansk, at der ikke er langt mellem folk, sagde statsministeren i haven bag Marienborg.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen inviterede til Sankt Hans Aften i Marienborg Have.
Statsminister Lars Løkke Rasmussen inviterede til Sankt Hans Aften i Marienborg Have.

Omkranset af gæster med balloner i haven bag Marienborg indledte Lars Løkke Rasmussen (V) sin båltale med at takke en mand, der holdt en paraply over den drivvåde statsminister, da han holdt sin sankthanstale sidste år.

»Bagefter tænkte jeg: Det der kan måske i virkeligheden kun ske i Danmark.«

»Det er noget særligt dansk, at der ikke er langt mellem folk.«

»At vi har tillid til hinanden, træder til med en hjælpende hånd, uanset hvem vi er - og at vi stiller op, når der er brug for hjælp, uanset hvem det er,« sagde han.

Tillid var et gennemgående tema i den efterhånden traditionsrige tale, der varede omkring ti minutter.

»Varme og tillid er ikke en selvfølge. Det skal holdes i hu, og det gælder også i vore dage,« sagde Lars Løkke Rasmussen.

Det danske samfund er kun stærkt, så længe vi er der for hinanden og åbner vores hjerter, formanede statsministeren, inden han citerede et par linjer fra Kai Hoffmans vise "Den danske sang er en ung blond pige":

»Så syng da, Danmark, lad hjertet tale, thi hjertesproget er vers og sang, og lære kan vi af nattergalen, af lærken over den grønne vang.«

Lars Løkke Rasmussen afsluttede sin tale foran Bagsværd Sø med at ønske god sommer.

Herefter tændte han sammen med tv-værten Mikkel Beha Erichsen bålet og overlod mikrofonen til Brødrene Olsen, der sang for på midsommervisen "Vi elsker vort land".

Traditionen med at fejre sankthansaften ved Marienborg blev indført af Lars Løkke Rasmussen i 2010.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.