Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Løkke til Rusland om Krim: Fejl vil ikke blive tolereret

Målet med Nato-missionen i Baltikum er at reducere politiske og militære spændinger, siger statsministeren.

Målet med Nato-missionen i Baltikum er at reducere politiske og militære spændinger, siger statsministeren.
Målet med Nato-missionen i Baltikum er at reducere politiske og militære spændinger, siger statsministeren.

Det er et stort og vigtigt signal til Rusland, at danske soldater og resten af Nato-alliancen er til stede i Baltikum.

Det siger statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) søndag i en tale i Tapa i Estland foran en stor parade af soldater fra Estland, Storbritannien og Danmark.

»Rusland er nødt til at forstå, at det, der skete i Ukraine og på Krim, var en fejl. En fejl som ikke vil blive tolereret,« siger statsministeren.

Onsdag fløj 120 danske soldater til Estland, og i alt skal 200 danske tropper det næste år bo i den estiske by godt 100 kilometer fra grænsen til Rusland.

Her skal de være med til at sende et signal til præsident Vladimir Putin om, at Nato-landene står sammen.

Det er i den forbindelse, at Lars Løkke Rasmussen holder sin tale. Til stede er også forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V), Estlands premierminister, Juri Ratas, og Estlands forsvarsminister, Juri Luik.

»Vores mål er ikke at skabe - men reducere - de politiske og militære spændinger. Vi skal sikre fred, frihed og demokrati.«

»Vores foretrukne værktøjer er altid dialog og diplomati. Og det vil de fortsætte med at være,« lyder det fra Lars Løkke Rasmussen.

Ifølge Statsministeriet er der i alt 1000 mand på kasernen i Tapa.

I talen nævner statsministeren det årelange venskab mellem Danmark og Estland.

»For 100 år siden blev Estland en uafhængig stat efter en ukuelig kamp for frihed.«

»200 danske frivillige deltog dengang på den estiske side, og jeg er glad for at besøge Estland i begyndelsen af jubilæumsfejringerne,« siger Lars Løkke Rasmussen.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.