Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Løkke talte usandt om børnecheck og jordbærplukkere

Venstreformand Lars Løkke Rasmussens snak om udenlandske jordbærplukkeres ret til danske børnepenge efter én dags arbejde holder ikke stik, oplyser Udbetaling Danmark.

Arkivfoto.
Arkivfoto.

Udbetaling Danmark, der står for at udstede børnechecks, modsiger Lars Løkke Rasmussens (V) argument om, at én dags arbejde som jordbærplukker i Danmark udløser ret til en dansk børnecheck.

»Udbetaling Danmark har oplyst, at de ingen sager har i praksis på ydelsesmodtagere, som har kun har været her én dag, uge eller måned,« lyder det fra Udbetaling Danmark ifølge Skatteministeriet.

Venstres formand har i debatten om den danske børnecheck og EUs regler, der gør, at det danske optjeningsprincip ikke kan lade sig gøre, sagt, at Danmark ikke bør have »et system, hvor man, bare fordi man planter sine træsko i en jordbærmark en dag, så kan sende store børnechecks hjem«.

Udbetaling Danmark oplyser, at en EU-borger med arbejde i Danmark skal have mindst ni timers beskæftigelse om ugen i minimum en måned for at få ret til børnechecken.

»Hvis en EU-borger tager arbejde i for eksempel 7, 14 eller 21 dage over et månedsskifte, for derefter at rejse tilbage for at arbejde i sit hjemland, vil det ikke føre til udbetaling af børnecheck,« skriver Udbetaling Danmark.

»Det skyldes, at Udbetaling Danmark administrerer kravet om »ikke marginal beskæftigelse«,« lyder det videre.

Udbetaling Danmark oplyser dog videre, at det altid vil bero på en konkret vurdering af den enkelte persons vurdering.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.