Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Løkke tager første spadestik til pandaparadis i Københavns Zoo

Kina udlåner to pandaer til Danmark, der skal bo i et anlæg, der er udformet som yin og yang-tegnene.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen er i Zoo for at tage første spadestik til havens nye pandaanlæg. Torsdag den 16. November 2017.
Statsminister Lars Løkke Rasmussen er i Zoo for at tage første spadestik til havens nye pandaanlæg. Torsdag den 16. November 2017.

De to kinesiske pandaer er nuttede, og statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) glæder sig til gensynet med dem næste år, når de ankommer til Københavns Zoo.

De er udlånt fra Kina, som et tegn på de gode relationer mellem landene.

»Vi kan varme os ved tanken om, at vi i dag tager et nyt spadestik til et pandaparadis.«

»Det er kun blevet muligt, fordi mange mennesker har ydet en kæmpe indsats over meget lang tid,« siger statsministeren, før det første spadestik til pandaernes bolig skal tages torsdag.

Arkitekt Bjarke Ingels har tegnet deres anlæg, der koster op mod 150 millioner kroner at opføre og er udformet som yin og yang-tegnene. Tegnene symboliserer altings iboende dualitet.

Det skal ligge der, hvor det gamle elefanthus er placeret. Bjarke Ingels blev overrasket over, at pandaerne vil føle sig godt tilpas i Danmark på grund af vejret, mens han researche på pandaernes levevilkår.

»Der, hvor pandaerne kommer fra i Kina, har de mere eller mindre det samme klima, som de har på Frederiksberg.«

»Egentlig hører de ret godt hjemme i Danmarks klima,« siger Bjarke Ingels.

En række fonde og virksomheder har ydet støtte, så alt kan stå klar, når Mao Sun og He Xing flytter fra Chengdu Panda Base i Kina til den zoologiske have.

Aftalen gælder for ti år med mulighed for forlængelse, og det håber statsministeren på kan lade sig gøre.

»Jeg tror på, at vi har de her pandaer i deres levetid ud,« siger han.

Statsministeren fortæller, at pandaerne spiser meget store mængder bambusgrene.

»Pandaen ligner et meget, meget mageligt menneske. De sidder og æder bambus dagen lang, fordi de oprindeligt ikke er skabt til at spise bambus, men oprindeligt er et kødædende dyr, som er blevet vegetar.«

»De er tilbagelænet, har stor mave og er livsnydere,« siger statsministeren.

Den danske ambassadør i Danmark, Deng Ying, hylder ligeledes det varme venskab mellem de to lande.

»Jeg er glad for, at de bliver nye budbringere for Kina og Danmarks venskab,« siger hun.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.