Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Løkke tager afstand fra Fredericia-sag

»Det er helt, helt uholdbart, at man kan sidde som borgmester, når alle i et byråd er imod en,« siger V-formand, Lars Løkke Rasmussen.

Arkivfoto.
Arkivfoto.

Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen (V), tog torsdag formiddag bladet fra munden omkring den tilspidsede situation i Fredericia, hvor Thomas Banke (V) nægter at forlade borgmesterposten, selv om byrådet har udtrykt mistillid til ham.

Og landsformanden er ikke begejstret for det, som han har set i Fredericia.

- Det ville ikke gå to timer på Christiansborg, sagde Lars Løkke Rasmussen efter Venstres gruppemøde.

- Når man har et politisk tillidshverv, så skal tilliden være på plads. Har man ikke den tillid, så bør man ikke have den tillidspost, fortsatte han uden at nævne Thomas Banke ved navn.

Lars Løkke Rasmussen holdt sig i det hele taget fra at kommentere direkte på Thomas Bankes gøren og laden, da det er et »Fredericia-anliggende«. Men hans holdning til, at Thomas Banke har valgt at holde fast i borgmesterkæden, virker klar.

- Hvis man skal agere som politisk leder, så må man sørge for, at der er tillid til en. Man kan gemme sig bag nogle styrelsesregler, og hvis man gør det, så må vi jo se på, om de regler skal ændres, sagde Lars Løkke Rasmussen.

Og det er Venstre umiddelbart klar til.

- Vi er indstillet på at se på en ændring af reglerne, så man godt kan skifte en borgmester ud i en valgperiode, sagde formanden.

Lars Løkke Rasmussen konstaterede, at han helst havde været sagen i Fredericia foruden, men både han og gruppeformand Kristian Jensen (V) understregede i flere omgange, at det er op til Venstre i Fredericia at få ryddet op i sagen.

- Det er på alle måder noget rod. Og hvis danskerne ikke kan se forskel på Fredericia og Danmark, så har Venstre et problem, men det tror jeg godt, at de kan, sagde Lars Løkke Rasmussen.

Thomas Banke blev automatisk smidt ud af Venstres hovedbestyrelse, da han blev ekskluderet af partiet af fire V-byrådsmedlemmer i Fredericia.

De fire medlemmer blev efterfølgende ekskluderet på et møde i Venstre Fredericia. Og så kunne det ene tilbageværende Venstre-medlem i byrådet, Pernelle Jensen, tage Thomas Banke til nåde, så han nu er medlem af Venstre igen. Men han er altså ikke taget til nåde af hovedbestyrelsen og har heller ikke bedt om det.

- Jeg har ikke talt med Thomas Banke, sagde gruppeformand Kristian Jensen.

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.