Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Løkke: Sveriges id-kontrol har ikke været sjov

Den danske statsminister glæder sig over, at svenskerne nu vil droppe id-kontrollen over Øresund.

Det er en god dag.

Sådan lyder det fra statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), efter at Sverige har valgt at sætte en stopper for den id-kontrol, der har fundet sted ved landets grænser siden begyndelsen af 2016:

- Den svenske id-kontrol har sat hele Øresundsregionen tilbage, siger han i en pressemeddelelse.

- Kontrollen har givet betydelige gener for pendlere og andre rejsende mellem Danmark og Sverige og er gået ud over den stærke dynamik, regionen har haft i årtier. Det har ikke været sjovt at være vidne til.

Den svenske regering meddelte tirsdag, at id-kontrollen skal ophæves. Det betyder, at rejsende med bus, tog og færger over Øresund ikke længere skal igennem et tjek på dansk jord.

Ifølge Transport-, Bygnings- og Boligministeriet vil DSB kunne stoppe med at kontrollere de rejsende til Sverige fra torsdag.

Og den melding bliver mødt med håb om en lysere fremtid fra den danske statsminister.

- Nu kan vi som region uhindret fortsætte med at vokse og udvikle os i fællesskab, siger Løkke i pressemeddelelsen.

- Jeg ser frem til, at forholdene for pendlerne, virksomhederne og alle andre i Øresundsregionen forbedres markant.

Selv om det skal være slut med at tjekke pas mellem de to nordiske nabolande, betyder det ikke enden på grænsekontrollen.

Derfor kan rejsende til Sverige stadig risikere at skulle have passet frem, når de er kommet ind i landet.

Det samme gælder for Danmark, siger statsminister Lars Løkke Rasmussen i et svar på Twitter.

Den svenske regering indførte grænsekontrollen i november 2015 for at dæmme op for den massive tilstrømning af flygtninge og migranter.

Derefter fulgte kravet om id-kontrol over Øresund i starten af 2016.

Begge tiltag har ifølge Transport-, Bygnings- og Boligministeriet ført til markant flere forsinkelser og aflysninger for togene, der kører mellem Sverige og Danmark.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.