Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Løkke stoler på DF-støtte til aftalte skattelettelser

Løkke er overbevist om, at DF vil stå ved allerede aftalte skattelettelser. Men for Thulesen er intet givet.

Indgåede aftaler om skattelettelser skal naturligvis overholdes, siger statsministeren.

Tingene ændrer sig, siger Dansk Folkeparti.

Og således har DF-formand Kristian Thulesen Dahl sået tvivl om, hvorvidt provenuet fra kontanthjælpsloftet skal gå til skattelettelser som aftalt.

- Det er fuldstændig rigtigt, at vi har indgået to aftaler - kontanthjælpsloftet og integrationsydelsen - hvor det er aftalt, at det provenu, altså de penge, der spares, har vi reserveret til senere at diskutere skat.

- Man må bare sige, at tingene ændrer sig, siger Kristian Thulesen Dahl.

Men statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) regner fortsat med, at Dansk Folkeparti står ved aftalen.

- Jeg føler mig helt overbevist om, at det, vi allerede har aftalt med jobreform 1, hvor der er skaffet en milliard kroner, der er sat til side til skattelettelser, der tror jeg, at alle er enige om, at de aftaler skal holdes, siger han.

Jobreform 1, som indførte kontanthjælpsloftet, blev indgået 18. november sidste år. I aftalen står der blandt andet:

- (...) det udisponerede provenu, som tilvejebringes ved initiativerne i aftalen fra 2017 og frem, skal anvendes ved Jobreformens fase II i foråret 2016 til at sænke skatten på de laveste arbejdsindkomster fra 2017.

Det er de stigende udgifter til flygtninge, der har fået Dansk Folkeparti på andre tanker. Ifølge nye beregninger fra Finansministeriet lyder ekstraregningen for flygtningeomkostninger på 6,4 milliarder kroner frem mod 2020.

- Vi kan jo ikke se bort fra, at udgifterne til flygtninge og migranter stiger. Vi bliver nødt til at insistere på over for de andre partier, at vi ikke kan bruge pengene to gange, siger Kristian Thulesen Dahl.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.