Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Løkke søger spidskandidat - ikke debattør

Venstres formand kalder det »fornuftigt« at udsætte valget af en spidskandidat til Europaparlamentet, efter en Jens Rohde-kronik har skabt intern debat partiet.

Venstreformand Lars Løkke Rasmussen.
Venstreformand Lars Løkke Rasmussen.

Venstres landsmøde i Herning tog en uventet drejning lørdag aften, da partiet valgte at udsætte valget af en spidskandidat til Europaparlamentet.

Forslaget kom fra gruppeformand for Venstres gruppe i Europaparlamentet, Jens Rohde, der forventedes at ville blive valgt, og bliver bakket op af Venstre-formand Lars Løkke Rasmussen.

- Jeg synes, det er meget fornuftigt. Jeg kan forstå, Jens Rohde har en kronik i Berlingske i morgen, som jeg ikke har læst. Men som jeg også kan forstå ikke er fuldstændig i overensstemmelse med Venstres politik på nogle punkter. Og vi skal jo have en spidskandidat og ikke en debattør, siger formanden til DR.

I kronikken giver Jens Rohde udtryk for et syn på EU, der strider imod Venstres holdninger, og det gav anledning til et akut krisemøde i Venstre lørdag aften.

- Der må jo ikke herske tvivl om, hvad det er for en politisk platform, Venstres spidskandidat agerer ud fra. Så når Jens Rohde selv foreslår, at vi skubber det, så synes jeg, det er fornuftigt. Og jeg tager det til efterretning, siger Lars Løkke Rasmussen til DR.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.